Handy får rusket op i tankegangen
Nogle gange er det sundt med fremmede øjne på ens produkter og produktion.
Det kan de skrive under på hos Handy Transportvogne i Kolding, som er i gang med at få rusket op i de normale arbejds- og tankegange ved at gennemføre et innovationssamarbejde med 30 ingeniørstuderende fra Syddansk Universitet.
Det er sket som en del af de ingeniørstuderendes innovationsundervisning, og gruppen af ingeniørstuderende spænder bredt.
- For os handler det om at få input på områder, hvor vi i forvejen gik med overvejelser om forandringer, og det er vi så blevet bekræftet i, at vi skal lave noget om. De studerende kommer ikke med et færdigt produkt, men de kommer med mange forskellige input, siger Henrik Sig, direktør i Handy Transportvogne.
Samspil begejstrer
Henrik Sig er meget begejstret for samspillet med de i alt 30 studerende, som inddelt i seks grupper blev bedt om at fokusere på nye materialer og design, men i bund og grund havde helt frie rammer.
En del af de studerende har besøgt virksomhedens produktionsafdeling. Derudover har flere af de studerende indhentet informationer hos Handy Transportvognes kunder.
- Nogle af ingeniørerne har også været ude hos hospitalerne, hvor de har fået nogle input. Et input kan være et ønske fra vores kunder om mulighed for at bremse en vogn med hånden. Det ønske giver god mening, og selvom det kan være svært for os at løse og konstruere en sådan bremse i forhold til rengøring af vognen, så er den slags information vigtig information for os, siger direktøren, som har fået flere brugbare input ud af samarbejdet.
- Det kunne være et bud på en overflade, som ikke er hensigtsmæssig. Det kan være idé til et nyt design, der gør produktionsfasen nemmere, eller det kan være et mekanisk input. Overordnet handler det om at få inspiration på nye produkter, siger Henrik Sig.
Anbefaler forløb
Direktøren kan kun anbefale andre virksomheder et lignende forløb, men han gør samtidig opmærksom på, at man skal sænke ambitionerne i forhold til et konkret resultat.
- Det her vender lidt op og ned på "plejer", og det er gevinsten, men man skal ikke regne med at få en færdig produktionstegning udleveret, når det her forløb er overstået. Det ender med en rapport fra alle seks grupper, og den rapport kan vi sandsynligvis bruge i udviklingen af nye produkter, siger direktøren, som gennem forløbet også er blevet overbevist om, at Handy Transportvogne langt hen ad vejen gør rigtig meget rigtigt.
- De unges bud på fremtiden har inspireret mig og givet mig lyst til at komme i gang med nye produkter, også selvom ingen af løsningerne kan tages direkte i produktion. De fleste løsninger, der blev fremlagt, tog udgangspunkt i vores eksisterende produkter, hvilke jeg ser som et tegn på, at vi i forvejen gør meget rigtigt, siger Henrik Sig.
Vil tænke fremad
Direktøren vurderer, at han i alt kommer til at bruge 10 halve arbejdsdage på projektet og samspillet med de studerende.
- Jeg synes, den tid er givet rigtig godt ud. Vi vil jo gerne tænke fremad, og derfor er det spændende at involvere morgendagens ingeniører og ideer, siger han.