23948sdkhjf

Her bygger de bro til industrien

Secure A/S og Aasted A/S er med i projekt, der skal give skoleelever bedre forståelse for industri og erhvervsliv.

Et nyt lokalt initiativ i Farum i Nordsjælland vil her i begyndelsen af året styrke en gruppe folkeskoleelevers indblik og viden både om erhvervslivets udfordringer, karrieretilbud, iværksætteri og selvstændighed.

Det er blandt andet de lokale industrivirksomheder Secure, Aasted, Wexøe og NCK, som sammen med den lokale folkeskole Solvangsskolen står bag "Selvstændighedsinitiativet". Desuden bakker Furesø Industriforening, Jyske Bank og fodboldklubben FC Nordsjælland aktivt op om initiativet.

Hensigten er at præge flere unge i Furesø Kommune i en retning af større selvstændighed, iværksætteri og kreativitet.

- Det er mere vigtigt end nogensinde før, at vi præger og ansporer unge til at omsætte tanker og kreativitet i konkrete handlinger og løsninger. Vi har en ambition om at bidrage ved at lære eleverne om selvstændighed, initiativ og kreativitet, som er omdrejningspunktet for at drive moderne virksomhed, supplerer Henrik Svendsen, HR direktør, Aasted.

Aasted udvikler og bygger maskiner og proceslinjer til chokoladeproduktion.

De unges tankegang
Fra aluminiumsstøberiet Secure lyder samme melding.

- Verden er global og løbende under forandring. Alle steder er virksomheder, organisationer og myndigheder på jagt efter bedre og smartere løsninger på større og internationale udfordringer. Derfor er mindsettet hos de unge nemlig så vigtigt. Vi kan fremme en udvikling, hvor flere ser verden med nye og friske øjne, tænker kreativt, får banebrydende ideer og selvstændigt anvender moderne teknologi til at løse grænseoverskridende problemer, siger Kim Brincker, administrerende direktør i Secure.

Det er de 24 elever fra 8.X på Solvangskolen, som deltager i initiativet, der løber af stablen i uge otte. Hen over tre dage i ugen møder eleverne og det lokale erhvervsliv hinanden. De unge kommer nemlig på besøg hos de deltagende virksomheder i mindre grupper. Parallelt skal eleverne arbejde konkret med materiale, der sætter fokus på drømmevirksomhed og selvstændighedskultur.

Om baggrunden for at Solvangskolen deltager, siger afdelingsleder for Ungemiljø på Solvangskolen, Jeppe Bonde:

- Undersøgelser dokumenterer, at folkeskolens ældste trin har brug for yderligere og konkret viden, når de skal træffe deres uddannelsesvalg. Derfor er det glimrende, at lokale virksomheder har mulighed for at motivere eleverne på denne måde ved at vise deres virksomheder frem og gå i dialog med de unge om deres fremtidige drømmejob.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078