23948sdkhjf

Panpac fordobler salg af bigbag-anlæg i år

Det nordjyske automationshus Panpac har kæmpe global succes med bigbag-anlæg. Kunderne kommer fra så forskellige steder som Afrika, Sydamerika og Europa

Udlandet har fået øjnene op for Panpac Engineering. Det er automationshusets nyudviklede, fuldautomatiske bigbag-anlæg, som eksportmarkederne ser sig lune på.

Den øgede efterspørgsel kan aflæses i ordrebogen. For de seneste år solgte Pandrup-virksomheden fem anlæg, og i år satser direktør Morten Nysted på op mod en fordobling af solgte anlæg. Robotanlæggene er patenterede og kan bygges ind i eksisterende produktioner på grund af sin kompakte højde.

Ideen opstod i 2014, da Panpac Engineering havde et projekt hos kunden Biomar, som ønskede at få automatiseret hele processen i sin fyldning af fiskefoder i store bigbag-sække.

Kundebehov var øjenåbner

På det tidspunkt var der kun få steder, hvor automationshuset kunne finde en leverandør af den type automatiserede anlæg. Og samtidig ville et købt modul ikke passe direkte ind i kundernes eksisterende fabrikshaller på grund af højden.

- Jeg tænkte, at hvis man kan fuldautomatisere eksisterende maskiner, må der være et kæmpe potentiale. Derfor trak vi nogle kloge hoveder sammen for at finde ud af, hvordan vi kunne lave løsninger, der er meget mindre i højden. Det er den løsning, som vi har patenteret og i sin tid solgte til Biomar, siger Morten Nysted, administrerende direktør, Panpac Engineering.

Direktøren ser potentialet, fordi mange virksomheder har bigbag-anlæg, der ikke er fuldautomatiske.

En bigbag kan indeholde alt fra 500 til 1200 kilo, men i 90 procent af tilfældene er indholdet 1000 kilo.

- De håb og de tanker, som vi har haft, gør, at vi går ud og lukker ordrer i markedet i øjeblikket.

Patentet giver fordelen

Automationshuset har allerede solgt flere anlæg til Norge, og der er varme linjer til både Sydafrika, Chile og Østrig. Den patenterede løsning gør, at kunden kan udnytte en stor del af det eksisterende pakkeudstyr, hvilket giver besparelser på det totale projekt.

Et godt eksempel er en potentiel kunde i Østrig, der har en lav indbygningshøjde. Det betyder, at de totale omkostninger ved en automatisering er langt mindre ved et Panpac-anlæg, fordi der her ikke skal bygges om, og eksisterende anlæg kan genbruges.

- Det er indbygningshøjden, der gør, at vi er interessant for kunden, som har undersøgt markedet i et stykke tid og havde læst om vores patent. Hele fabrikken er bygget, så det er derfor en given højde, som de har at gøre med, siger Morten Nysted.

Morten Nysted peger også på, at der er både er arbejdsmiljø at automatisere et fyldeanlæg. Men automatiseringen hugger også en stor del af lønudgifterne, fordi tre-fire mand kan skæres ned til en operatør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094