23948sdkhjf

Nu skal MIR’s robotter masseproduceres

MIR ændrer sin produktion og gør produktionslinjen mere kompakt. På den måde regner virksomheden med at kunne fordoble produktionen i år.

Robotvirksomheden MIR lægger inden for en måned sin produktion om, så der kan produceres væsentligt flere robotter. For kunderne i hele verden råber fortsat efter de fynske transportrobotter.

MIR er kendt for sine robotter til intern transport i virksomheder. I 2017 producerede MIR mere end 500 robotter. I år regner virksomheden med at mere end fordoble produktionen. Forventningen er at øge salget fra 75 mio. kr. til 200 mio. kr. i år.

Det stiller produktionschef Flemming Thinggaard og hans afdeling over for nogle udfordringer.

- Vi vil opbygge en produktionslinje, som er væsentligt kortere end den nuværende linje, sådan så medarbejderne skal bevæge sig kortere for at få fat i komponenterne. Vi lægger flere ting ud til sub-assembly for at vi kan køre med en kort produktionslinje, siger Flemming Thinggaard.

Udvide og ændre samtidigt
- Udfordringen er, at vi skal ændre produktionslinjerne samtidig med, at vi øger produktionen. Alle robotterne er produceret til ordre, så de bliver sendt afsted med det samme, så snart de er færdigtestede, siger Flemming Thinggaard.

Tingene går stærkt hos MIR. Den ene medarbejder er dårligt sat ind i jobbet, før den næste bliver ansat.

Fire-fem ud af 11 medarbejdere i produktionen er ansat inden for det sidste halve år, og der skal ansættes endnu flere de kommende måneder. Dem skal der også tages hånd om.

Grænser
Produktionen skal øges over de næste måneder, men Flemming Thinggaard er meget bevidst om, at der er grænser for, hvor hurtigt der kan ændres i produktionen, uden at det går ud over effektiviteten.

- Vi skal sørge for at få alle medarbejdere med, og samtidig skal vi sørge for, at alle processerne bliver tilgodeset, når vi skifter til de nye linjer, siger Flemming Thinggaard.

- Vi skal holde momentum, men det må ikke blive på bekostning af kvaliteten. Så giver det ingen mening, siger han.

På væggen viser han en tegning over det ny setup. MIR er stadig i gang med at udtænke detaljerne.

Ny produktionshal
MIR har været heldige, at der blev en produktionshal ledig ved siden af firmaets eksisterende lokaler på Emil Neckelmanns Vej i Tietgenbyen i Odense. Håndværkere er denne fredag ved at skære et hul imellem de to haller, så de kan kobles sammen. Der skal opbygges et lager i den ene hal og tre eller fire produktionslinjer i den anden.

Hidtil har lageret af komponenter stået lige op af produktionen. Men det går ikke mere, når produktionen skal øges så kraftigt. Så nu bliver der et særskilt lager.

Flemming Thinggaard regner med, at virksomheden lidt længere fremme vil bruge sine egne MIR-robotter til den interne transport i virksomheden.

Det store skift fra det gamle produktions setup til det nye skal ske i påskedagene.

- Vi skal være klar til at producere første dag efter påske, siger Flemming Thinggaard.

Dobbelt så meget plads
Selv om MIR netop har fordoblet sit areal fra omkring 600 kvadratmeter til 1.200 kvadratmeter, så er pladsen allerede disponeret. Den nye hal bliver brugt til lager, svejserum, et elektronikrum og en "kravlegård", der skal bruges til studerende, der eksperimenterer med nye løsninger.

- Vi har måttet forhandle med de andre afdelinger om, hvem der skulle have pladsen, griner Flemming Thinggaard.

Alene i løbet af 2017 blev medarbejderstaben mere end fordoblet fra knap 30 til 60.

Flemming Thinggaard tror på, at det kan lade sig gøre at fordoble produktionen som planlagt hen over året. Med den udvikling, der er i salget, så er MIR hele tiden under forvandling.

- Da jeg startede for tre år siden, havde jeg én medarbejder til at hjælpe mig i produktionen. Dengang kunne vi producere to robotter om ugen. Nu er vi 11 i produktionen, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093