23948sdkhjf

Grundfos reducerer antallet af ulykker

Pumpekoncernen har reduceret hyppigheden af arbejdsulykker med 35 pct. siden 2000.
Resultatet er, at der i 2003 var 80 færre ulykker end dengang, selv om koncernen i mellemtiden har udvidet sine aktiviteter med produktion i Finland og Ungarn, skriver ErhvevsBladet i dag.

Reduktionen er er bl.a. sket ved at følge grundigt op på de ulykker, der er sket, og derefter rette op på forholdene for at undgå gentagelser. Men også ulykker, som aldrig er sket, bliver nu registreret som en del af den forebyggende indsats.

Af ErhvervsBladets oplysninger fremgår det, at man i Grundfos-koncernens amerikanske produktionsselskab er gået et skridt videre. Der venter man ikke, indtil hændelserne er tæt på at blive til ulykker, men registrerer dem på det stadium, hvor de ellers ville være en ubemærket del af det daglige arbejde. Det er gjort muligt ved at identificere de kritiske bevægelser, der udløser ulykker. Og ved derefter at motivere medarbejderne til at undgå bevægelserne, selv om de ofte er blevet en del af den daglige rutine, fordi de gør det nemmere, hurtigere eller mere bekvemt at udføre arbejdsprocesserne.

Resultaterne er beskrevet i Grundfos' nye koncernmiljørapport.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08