23948sdkhjf

Dansk AM Hub sætter fart i brug af 3D-print

En stort anlagt 3D-print-event sidst i maj og første udgave af Danish AM Forum til oktober skal skubbe gang i industriens brug af 3D-print i produktionen

Flere små og mellemstore virksomheder skal i gang med at integrere 3D-print og additive manufacturing (AM) i produktionen.

Det er det overordnede mål for den nye nationale AM Hub, som er støttet af Industriens Fond med 46 mio. kr. og gik i gang med aktiviteterne ved årsskiftet.

- Vores formål er at få flere små og mellemstore virksomheder til at bruge 3D-print, og der halter vi bagefter andre lande. Det mangler vi at få integreret i Danmark, siger Mads Damkjær, som er administrerende direktør i Dansk AM Hub.

For at flytte virksomhederne og industrien i retning mod mere 3D-print tilbydes de stribevis af individuelle forløb gennem Dansk AM Hub, som giver virksomheder både viden og konkrete værktøjer til at komme videre og få lagt strategi og tilpasset forretningsmodeller, så den nye teknologi kan integreres.

Og så skal to store offentlige arrangementer være med til at understøtte udviklingen og sætte fokus på området.

Dansk AM Hub vil derudover også stå for en årlig national kortlægning af danske virksomheders brug af 3D-print, som skal vise danske virksomheders omstilling og integrering af teknologien, og som gennem årene kan vise udviklingen.

250 tilmeldte deltagere
Det første store arrangement er den nordiske konference 3D Printing Live, som var i København den 31. maj og afholdtes på Radisson Blu Scandinavia.

Der var 250 tilmeldte deltagere til 3D Printing Live, og de skulle blandt andet høre, hvordan Danfoss, Vestas, MAN Diesel, SLM solution, 3M Buckley Innovation Centre og en stribe andre virksomheder bruger 3D-printteknologien.

Derudover var der indlæg om de nyeste teknikker indenfor for AM og 3D-print.

- På denne konference taler vi til dem, der kender til 3D-print i forvejen og gerne vil vide endnu mere. Det handler meget om teknikken i 3D print, siger Mads Damkjær.

AM Forum for virksomheder
Når det handler om at få de små og mellemstore virksomheder til at bruge 3D-print, så bliver Danish AM Forum 2018 en løftestang. Konferencen afholdes 24. oktober på Blox i København, og den skal afholdes hvert år de kommende fire år.

Målet med konferencen er at tilbyde virksomhederne både netværk, viden og redskaber, der kan styrke rejsen frem mod at få 3D-print integreret i produktionen.

- Vi har kendt teknologien, men der har været tvivl om virkningen af at integrere den i produktionen. SMV’er skal have dagligdagen til at køre, og det er et stort skridt at tage at investere i de her maskiner, siger Mads Damkjær, der er overbevist om, at udviklingen vil komme.

- Vores mål er at ændre den måde, man ser på produktion i fremtiden, og jeg tror, 3D-print er med til at ændre vores måde at producere på. Vi kan ved at kombinere de forskellige teknologier producere på en helt ny måde, og vi kan producere lokalt og i meget små styktal. Produktionen bliver customized, siger Mads Damkjær.

Samtidig bliver der ændret i hele reservedelsstrukturen og ikke mindst servicekæderne.

- Wohlers rapport har tidligere vist, at 60 procent af alle producerede emner kommer på lager i tre år, og blandt dem er der et stort antal, som aldrig kommer ud på markedet. Jeg tror, det billede vil ændre sig de kommende år, siger Mads Damkjær, der henviser til, at printerne ryger ned i pris, og materialerne kommer ned i pris. Samtidig kommer der lige nu stribevis af nye printaktører frem.

Tilmelding til konferencen i oktober og mulighederne i AM Hub findes på www.am-hub.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08