23948sdkhjf

Mesterlærens værdier foreslås genindført

Den unge, der vil arbejde med træ, cement eller bage boller skal i mesterlære frem for at sidde på skolebænken, sådan lyder regeringens forslag.
Den unge, der vil arbejde med træ, cement eller bage boller skal ikke sidde på skolebænken og kløjs i teori. De unge skal have en praktisk indgang. Og her kommer den gamle mesterlære ind i billedet, skriver ErhvervsBladet i dag.

Billedet er skabt af Håndværksrådet, der har lavet en ny vision for fremtidens erhvervsuddannelser år 2008 "Bedre helhed i erhvervsuddannelserne". Og den matcher regeringens forslag om at genindføre mesterlæren, primært for at skaffe nydanskere arbejde.

- Vi bakker op om, at der skal bygges mere op omkring mesterlæreprincippet. Det er vigtigt, at de unge får en praktisk indgang til uddannelser. I dag er det uheldigt, at de starter i et grundforløb, der udelukkende er bogligt. Og vil en ung være tømrer eller bager, er det vigtigt, de kommer i gang med faget med det samme, påpeger chefkonsulent i Håndværksrådet Anne Holm Sjøberg overfor ErhvervsBladet

- Mesterlæren har jo også en slags opdragende funktion, der giver de unge en ballast. Det vigtige er, at vi skal have dem lokket ind i et fag, de er gode til. Finder de så senere ud af, at det har brug for at lære engelsk, så kan de supplere uddannelsen på skolen, siger Anne holm Sjøberg til ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08