23948sdkhjf

Robotter og droner rykker sammen i innovationsnetværk

Innovationsnetværket RoboCluster har fået tildelt en toårig bevilling til at fremme vækst og produktivitet igennem robotteknologi

Det nationale innovationsnetværk RoboCluster har fået tildelt 12 mio. kr. til igennem de kommende to år at styrke dansk forskning, innovation og anvendelse inden for robotteknologi, herunder droner.

I løbet af den nye bevillingsperiode fra december 2018 til udgangen af 2020 vil Innovationsnetværket RoboCluster udvide partnerkredsen med Udvikling Fyns to klynger Odense Robotics og UAS Denmark, der samler henholdsvis den fynske robotklynge og hele den danske droneindustri.

Vejen til nye drone- og robotsucceser
Odense Robotics har fokus på forretningsudvikling, entreprenørskab, tiltrækning og uddannelse af arbejdskraft i robotindustrien og tæller 120 virksomheder. UAS Denmark leder det nationale testcenter for droner i HCA Airport i Odense og driver det landsdækkende netværk for dronevirksomheder med i alt 130 medlemmer.

- Jeg er meget tilfreds med, at to af vore klynger bliver en del af den stærke partnerkreds i Innovationsnetværket RoboCluster. Der ligger et oplagt potentiale i at udnytte teknologifællesskabet mellem robot- og droneteknologi i nye innovationspartnerskaber, og ad den vej styrke fødekæden af nye løsninger, der skal skabe næste generation af danske drone- og robotsucceser. Jeg ser meget frem til samarbejdet, siger Niels Erik Haug-Larsen, administrerende direktør i Udvikling Fyn.

Tom Togsverd, der er formand for Innovationsnetværket RoboCluster, glæder sig også over samarbejdet med de nye partnere i innovationsnetværket hen imod en egentlig konsolidering i 2020:

- Robotteknologi har potentiale til at blive én af Danmarks styrkepositioner på linje med fødevarer, grøn teknologi og lægemidler. Det forudsætter, at danske virksomheder inden for automation, robotter og droner er med til at skabe ny teknologi og løsninger, som kan eksporteres globalt med deraf følgende vækst i velfærd og beskæftigelse. Jeg er sikker på, at nuværende og kommende medlemmer af innovationsnetværket vil få glæde af vores aktiviteter og vil bidrage til, at visionen om Danmark som robotskaberland kan føres ud i livet.

RoboClusters partnerkreds kommer i den nye bevillingsperiode til at bestå af Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, DTU, Designskolen Kolding, Force Technology, Teknologisk Institut, Syddansk Universitet og nu også Udvikling Fyn med Odense Robotics og UAS Denmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19