23948sdkhjf

Siemens, Vestas og Grundfos i teknologipagt

Flere danskere skal have tekniske og naturvidenskabelige kompetencer, hvis arbejdsstyrken i fremtiden skal matche virksomhedernes behov.

Det er baggrunden for den midtjyske teknologipagt, hvor virksomheder, uddannelses- og forskningsinstitutioner samt offentlige aktører som region og kommuner er gået sammen om en række indsatser frem mod 2020.

Tirsdag blev tiltrædelsen af den midtjyske teknologipagt fejret med offentliggørelse af tre markante virksomheder, der som "teknologipagtambassadører" vil arbejde for udbredelse af det gode budskab.

Der er tale om vindmøllekoncernerne Siemens Gamesa Renewable Energy, Vestas Wind Systems samt Grundfos.

- Det her er en pagt, hvor vi alle er enige om at tage det lange seje træk. Det er vi selvfølgeligt begejstrede over, fordi det betyder, at vi som virksomhed og erhvervsliv ikke står alene med denne udfordring. Nu skal vi i gang, indsatserne skal have liv og pagten skal gøres kendt. Det glæder vi os til at bidrage til, siger Lars Aagaard, koncerndirektør, Grundfos Holding.

Den midtjyske teknologipagt
• Teknologipagten udspringer af regionens vækstpartnerskabsaftale med regeringen, hvor Region Midtjylland har forpligtet sig i at understøtte den nationale teknologipagt.
• Dette gør Region Midtjylland gennem 14 konkrete indsatser, der skal implementeres frem mod 2020. Det handler for eksempel om teknologiambassadører, informatik på ungdomsuddannelserne, og flere kvinder med STEM-kompetencer.
• For at sikre teknologipagtens slagkraft øremærkede regionsrådet den 25. april 55 mio. kr. til at understøtte teknologipagts aktiviteter. Herudover nedsættes Rådet for Fremtidens Kompetencer.
• Den Midtjyske Teknologipagt er Danmarks første regionale teknologipagt, og blev udarbejdet i peripoden fra efteråret 2017 til foråret 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.176