23948sdkhjf

Nyt projekt skal udvikle fremtidens fræseværktøjer

Innovationsfonden har investeret 7 mio. kr. i det nye Cutting-Edge-projekt, der har til formål at forbedre ydeevnen af skærende værktøjer til bearbejdning i rustfri stål.

Øget automatisering i industrien en afgørende nødvendighed for at sikre yderligere vækst. Det forventes, at produktivitetsgevinsten ved projektet vil overstige 1 mia. kr.

Projektet har som målsætning at øge den såkaldte spåntagningsvolumen med mindst 30 pct. Endvidere er det målet at øge levetiden af udvalgte værktøjer for at øge produktiviteten også i automatiserede bearbejdningsprocesser.

Dækker hele værdikæden
Indfrielsen af den ambitiøse målsætning skal opnås ved at optimere værktøjsgeometrien, udvikle nye og slidstærke overfladebelægninger og tilpasse bearbejdningsparametrene på baggrund af modelleringer baseret på de nyeste algoritmer.

Bag projektet står et konsortium, der integrerer hele produktionskæden fra værktøjsfremstilling, overfladebelægning, test og validering under kontrollerede forhold til validering hos førende slutbrugere.

Konsortiet omfatter en række virksomheder og derudover også Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet, som vil guide udviklingen af de optimerede værktøjer ud fra teoretisk modellering af skæreprocessen baseret på atom-atom interaktion samt makroskopiske FEM-beregninger.

- Projektet giver en helt enestående mulighed for at udvikle fremtidens skærende værktøjer til bearbejdning i rustfri stål. Dette vil ikke alene medvirke til en forøget konkurrenceevne, men vil også facilitere muligheden for mere effektiv automatisering gennem forøget levetid af værktøjerne. Med andre ord er Cutting-Edge-projektet virkelig til gavn for dansk industri, siger projektleder Charlotte Frølund Ilvig fra DAMRC.

Udover DAMRC er følgende deltagere med: V. Bech Tool Manufacturing, Teknologisk Institut, Aarhus Universitet, TripleCut, NSM og KAMF.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062