23948sdkhjf

Nem svejserobot klarer opgaverne

Rønde Industriteknik har udviklet en solid svejsecelle med en loftshængt UR-robot. Den kan gøre maskinfabrikker mere konkurrencedygtige

Rønde Industriteknik har gennem længere tid udviklet en komplet svejserobot-løsning RIT UR-10. Resultatet er blevet en celle på to gange to meter med en indbygget UR10e-robot og en Kemppi X8-svejsemaskine.

Der er lagt stor vægt på, at den nye svejserobot skal være nem at betjene. Robotarmen kan simpelthen føres fra punkt til punkt, og dermed vises, hvilken bane, den skal følge. Der er altså ikke brug for nogen indviklet programmering. Dermed kan robotten hurtigt programmeres også til små serier.

En lille knap bag på robotarmen låser robottens led op, og så kan robotten føres lige derhen, hvor man ønsker det.

- Det tager typisk et kvarter til tyve minutter at programmere en ny opgave, siger Poul Bonde, direktør for Rønde Industriteknik.

Cellen er udstyret med svejsegardiner og udsugning. Så der er tale om en komplet svejseløsning.

- Det er udsugning med Ø 160 millimeter, så det hele er standard. Svejsecellen behøver kun ventilationsrør og strøm, så er den klar til brug, siger Poul Bonde.

Lofthængt robot
Rønde Industriteknik har prøvet flere forskellige løsninger på at hænge robotten op.

- Vi har blandt andet prøvet en væghængt model, fortæller Poul Bonde. Han viser en af de tidlige modeller, som er boltet fast i væggen.

Det er endt med, at robotten er hængt op i loftet af svejsecellen. På den måde kommer svejsearmen ikke i vejen for sig selv.

Svejsecellen har et stort bord med ikke mindre end 700 huller på. Det giver rigelige muligheder for at montere mange fiksturer og emner på bordet.

Svejsecellen bæres af en solid ramme. Hele cellen vejer 1200 kilo, og den står på fire maskinfødder. Det gør det muligt at flytte den rundt med en gaffeltruck.

Poul Bonde mener, at der kan være rigtig god økonomi i en svejserobot.

- Vi har talt med flere af vores kunder, som får at vide, når de byder på opgaver, at de er for dyre. Derfor bliver de interesserede i en svejserobot, siger han.

Indtil nu har Rønde Industriteknik solgt syv svejserobotter.

Kan afprøve svejsecelle
Rønde Industriteknik giver mulighed for, at potentielle kunder kan komme og afprøve en svejsecelle, også gerne med kundens egne emner.

- Vi oplærer kunden i maskinen og installerer hans programmer. Når han køber svejsecellen, så får han den svejsecelle, som har fået installeret de programmer. Det betyder, at han er i gang med det samme, siger Poul Bonde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078