Egatec leverer bin-picking system til Pressalit
Automation er langt fra et ukendt begreb hos toiletsædeproducenten Pressalit. I årevis har virksomheden automatiseret sine processer og skabt et bedre arbejdsmiljø for sine medarbejdere.
Dog er investeringen i bin-picking-teknologien ny. Her skal det nye system gøre pakningen af toiletsæder mere effektiv.
Frits Lauridsen, produktionsteknisk leder hos Pressalit, udtaler
- Emnevarianter er der mange af og produktionsserierne er ofte små, så derfor har det været vigtig med en løsning, som kunne plukke direkte fra de kasser, som udgør vores lagersystem. Vores ønske var, at der ved modelskifte kun er få emner i et fødesystem. Her er bin-picking en god løsning.
Den tidligere manuelle proces blev varetaget af medarbejdere, der skulle sørge for, at poser med beslag og hængsler blev pakket sammen med toiletsæderne. Typisk ligger disse poser usystematisk i kasser, hvoraf processen var ensidig og gentaget. Denne klares i dag af robotter med visionsystem, som er en afgørende del af løsningen.
En simpel løsning
Udfordringen ved bin-picking-teknologien er, at de objekter, der skal flyttes, ligger i en ukendt eller tilfældig position. For Egatec betød det, at de skulle finde en simpel løsning, hvor robotten skulle replicere de menneskelige bevægelser.
– Robotten skal tage højde for, hvor og hvordan posen er placeret på transportbåndet for efterfølgende at tage den op i den rette vinkel og placere i kassen med toiletsædet. Her er det meget vigtigt, at placeringen sker præcist i midten af sædet, da der ellers ville kunne opstå skader på emnet, og samtidig ville kassen ikke kunne lukkes, udtaler Lasse Johansen, softwareingeniør hos Egatec, og fortsætter:
– For mennesker er det intet problem at tage varer op fra en kasse eller et transportbånd, men hvis en robot skal gøre det samme, skal der ”øjne” på. Derfor er visionsystemet en vigtig del af processen.
Ved hjælp af to robotter bliver de færdige toiletsæder pakket til forsendelse til kunder verden over. Den første robot tager poserne fra kassen i tilfældig orden op på transportbåndet. Når robotten tager en pose op, ændres positionen efter hvert pluk, så derfor skal robotten hele tiden kunne lokalisere dets position.
Med avanceret visionteknologi kan robotten genkende position, form og orientering.
– Baseret på dette har vi været i stand til at give input til robotten, hvor posen ligger, og hvordan den vender. Kompleksiteten af maskinen har gjort projektet til et spændende forløb, hvor vi har fremstillet en maskine, der både er hurtig, brugervenlig og samtidig avanceret, slutter Lasse Johansen.