23948sdkhjf

Ny klasse af industriteknikere med studenterhue på EUC Nord

EUC Nord i Frederikshavn åbner i efteråret 2004 en ny klasse på industriteknikeruddannelsen, specielt tilrettelagt for studenter.
- Mens det normalt tager fire år at blive industritekniker, kan studenter, HTX’ere, HH’ere og HF’ere nøjes med tre år. Det hænger sammen med, at vi har tilrettelagt et særligt uddannelsesforløb udelukkende med elever, der har bestået en gymnasial uddannelse, fortæller uddannelsesleder Anders Munch Hansen, EUC Nord.

Han oplyser, at der gælder de samme faglige mål som for det ordinære uddannelsesforløb. Der er alene tale om en afkortelse af uddannelsen baseret på fritagelse for en række grundfag, kortere undervisning i valgfag og en kortere praktikperiode.

I løbet af uddannelsen vil de studerende komme i nærkontakt med grundfag som materialeforståelse, arbejdsmiljø og produktudvikling samt områdefag som bearbejdningsteknik, måleteknik, fagtegning samt spåntagende og spånløs bearbejdning, mens deres specialefag blandt andet vil være datastyret bearbejdning.

- Industriteknikere, der er blandt de største erhvervsgrupper i industrien, beskæftiger sig primært med stål, støbegods, messing og aluminium. Der er tale om præcisionsarbejde, hvor man ofte skal kunne ramme rigtigt inden for 1/1000 mm. Typiske arbejdsopgaver er opstilling og indkøring af computerprogrammer til for eksempel drejebænke og fræsemaskiner og fremstilling af hjælpeværktøjer, siger Anders Munch Hansen og giver som eksempel at industriteknikere blandt andet har ansvar for at planlægge, gennemføre og kontrollere metalvirksomheders produktion.

Interessen for uddannelsen som industritekniker er betydelig. Det vurderer man på EUC Nord blandt andet skyldes, at der er tale om en uddannelse med løn i hele forløbet og at der er mulighed for udlandsophold. Det tæller også på plussiden, at der er udsigt til gode jobs og mange muligheder for videreuddannelse, blandt andet til produktionsteknolog, maskinmester og diplomingeniør.

I forbindelse med planlægningen af den nye klasse har EUC Nord været i dialog med en række industrivirksomheder i Nordjylland. Derfor er der allerede nu sikret mindst 10 praktikpladser, blandt andet på virksomhederne Skiold, AVK Tooling, Martin Professional, Brüel International og Vestas’ afdeling i Skagen.

- Uddannelsen veksler mellem skoleophold og praktik i en eller flere virksomheder. Vi indleder med 10 uger på skolen, hvorefter de studerende er cirka 20 uger i praktik. Efter yderligere 10 uger på skolen følger 45 ugers praktik, 10 ugers skoleophold og endnu 45 ugers praktik, hvorefter uddannelsen afsluttes med fem uger på EUC Nord, hvor de studerende har deres afsluttende eksamen, oplyser Anders Munch Hansen.

Med hensyn til udlandsophold kan der blandt andet være tale om udstationering i forbindelse med praktikophold i virksomheder med internationale aktiviteter.

Ansøgningsfristen til den nye klasse er 22. august 2004.

Yderligere information om uddannelsen og skolen findes på www.eucnord.dk og informationsmateriale kan rekvireres på studenterklassen@eucnord.dk

Yderligere information:

Uddannelsesleder Anders Munch Hansen, EUC Nord
Tlf. 7224 6440 / 2535 6640

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062