23948sdkhjf

Handelskrig sænker Danfoss-vækst

Industrikoncernen Danfoss mærker en opbremsning i salget til Kina, der ligger i handelsstrid med USA

Industrikoncernen Danfoss har i første halvdel af 2019 øget sin omsætning med 4 pct. og har et overskud på driften før skat på omkring 2,6 mia. kr.

Men under overfladen er flere storpolitiske konflikter begyndt at røre på sig. Blandt andet er der opstået knas med det kinesiske marked. I sit regnskab skriver Danfoss:

- Væksten var drevet af efterspørgsel på energieffektivitet og løsninger til begrænsning af CO2-udledning i Europa og Nordamerika, mens Kina var præget af økonomisk tilbageholdenhed – hvilket også i slutningen af andet kvartal bredte sig til Europa og Nordamerika.

Kina og USA har i løbet af 2019 udvekslet forskellige toldforhøjelser på hinandens eksportvarer.

Og effekterne fra handelsstriden er nu begyndt at gøre ondt på Danfoss, skriver direktør Kim Fausing i forbindelse med regnskabet.

- Usikkerheden fra handelskonflikten mellem USA og Kina og andre geopolitiske konflikter har bredt sig til resten af verden, og vi er forberedt på en global økonomi i et lavere vækstgear, hvor markedsvæksten i andet halvår kan blive negativ i de mest cykliske industrier.

Trods usikkerheden fastholder Danfoss sine forventninger til 2019.

Danfoss er en af de danske virksomheder, der i høj grad påvirkes af globale forhold. Eksempelvis har Danfoss et tocifret antal fabrikker i Vesteuropa, Østeuropa, Nordamerika og Asien samt tre i Latinamerika.

Derfor påvirkes Danfoss af fabrikkernes vilkår for at skaffe de varer, de skal bruge.

Derudover sælger Danfoss også til stort set hele verden. Derfor er det ikke vigtigt for Danfoss, hvorvidt der er efterspørgsel efter investeringer i Danfoss' produkter i de forskellige dele af verden.

27 pct. af Danfoss' salg er til Nordamerika og 21 pct. er til Asien.

Danfoss, der blev grundlagt i 1933, er måske bedst kendt for sine termostater.

Men selskabet har også specialiseret sig i en lang række produkter såsom en lang række produkter, der hjælper med at holde på varme eller kulde i byggerier eller på anden vis øget energieffektiviteten.

Danfoss er ejet af familien til stifteren, Mads Clausen, gennem en familiefond. Virksomheden har hovedsæde i Nordborg på Als.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125