23948sdkhjf

HydraSpecma investerer millioner i ny fabrik

Hydraulikvirksomheden HydraSpecma, der er ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co., foretager nu en investering på cirka 60 mio. kr. i etablering af ny produktion og nyt hovedsæde for den svenske del af virksomheden i Göteborg.

Mens den danske del af HydraSpecma er leverandører af hydraulik til vindmølleindustrien, er den svenske del storleverandør til produktion af kørende materiel hos blandt andet Volvo, Scania, MAN, Renault med flere:

- Vi har de seneste år oplevet en markant stigende efterspørgsel efter hydraulikprodukter til de store internationale svenske kunder og har alene i første halvår 2019 åbnet nye fabrikker i både Polen og Finland. Senere på året åbner vi også en ny joint venture-fabrik i Indien, forklarer administrerende direktør for HydraSpecmas svenske aktiviteter, Morten Kjær, og fortsætter:

- Nu ser vi et stort behov for at udvide produktionen i Sverige, og det er glædeligt, at vi nu kan sætte det i gang.

Den svenske del af HydraSpecma har i dag produktion og hovedsæde centralt placeret i Göteborg og har ikke mulighed for at udvide her. Derfor har virksomheden nu erhvervet en 18.000 kvadratmeter stor grund tæt på motorvejen og Göteborg Landvetter Airport, og her skal der opføres en topmoderne produktion og logistikenhed samt R&D- og testfaciliteter. De nye bygninger bliver også samtidig hovedsæde for det svenske bens knap 900 medarbejdere på verdensplan:

- Med investeringen vil vi fremtidssikre virksomheden, der blev grundlagt i Göteborg for 101 år siden. Produktion i Sverige skal – som i Danmark – anvende state-of-the-art-teknologi for at være konkurrencedygtig med lavtlønsregioner. Derfor anvender vi de nyeste principper inden for automation og LEAN, og fabrikken vil også opnå den avancerede IATF 16949-certificering, der er nødvendig for at være Tier 1-leverandør til automobilindustrien, siger Morten Kjær, og fortsætter:

- Vi har i dag testfaciliteter til levetidstests af hydraulikslanger, fittings med videre, og vi har også mulighed for at simulere hydraulikslangernes funktion i en fremtidig applikation og herved reducere time-to-market for vores samarbejdspartnere. Det inkluderer også brug af virtual reality-testrum, hvor kunderne blandt andet kan afprøve montage af ikke-færdigudviklede produkter.

Han siger supplerende, at HydraSpecma allerede i dag tilbyder kunderne rapid prototyping via 3D-print, og at det er et af de områder, som HydraSpecma forventer sig meget af i de kommende år.

HydraSpecma har i første halvår 2019 øget sin omsætning med 7 pct. til 1,1 mia. kr. Samtidig er resultat før skat vokset med ikke mindre end 24 pct. til 78 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079