23948sdkhjf

Danmark er dårlig til at få kvinder ind på erhvervsuddannelser

Danmark er blandt de dårligste OECD-lande til at få kvinder ind på uddannelserne

Køn spiller stadig en afgørende rolle, når danske unge skal vælge ungdomsuddannelse. Det gælder især på erhvervsuddannelserne, hvor skævvridningen mellem mænd og kvinder er større i Danmark end i mange andre OECD-lande. Det skriver Information.

Hver gang 100 danske mænd i alderen 15-24 år vælger en erhvervsfaglig uddannelse, er der tilsvarende kun 62 unge kvinder, som gør det samme. Det viser en analyse, som interesseorganisationen Lederne har lavet på baggrund af tal fra OECD.

Den skæve kønsfordeling placerer Danmark som det femtedårligste af 36 OECD-lande, når det handler om ligestilling på erhvervsuddannelserne. I den opgørelse er der taget højde for, at befolkningssammensætningen er forskellig i de enkelte lande.

- Vi er i forvejen dårlige til at få unge mennesker til at vælge de erhvervsrettede uddannelser, men når vi kigger på kvinderne isoleret set, står det rigtig skidt til, siger Christina Laugesen, som er uddannelsespolitisk chefkonsulent hos Lederne.

En erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv, eksempelvis inden for anlægs- og byggebranchen. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder i praktik.

I vores naboland Sverige er der 76 kvinder på erhvervsuddannelserne for hver 100 mænd. Brasilien, Israel og Colombia er de tre OECD-lande, hvor der er mest ligestilling på området. I alle tre lande er andelen af mænd og kvinder næsten lige stor.

- Det står i kontrast til billedet af, at vi er relativt ligestillede i Danmark, siger Camilla Hutters, der er områdechef for ungdomsuddannelser hos Danmarks Evalueringsinstitut (EVA).

Originalartikel: https://www.information.dk/indland/2019/12/danmark-blandt-daarligste-oecd-lande-faa-kvinder-paa-erhvervsuddannelser

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08