23948sdkhjf

Kolding Havn døber landets største hydraulik-kran

Efter et par travle måneder i december og januar var der i går et passende hul i aktiviteten på Kolding Havn, så en nyanskaffet kran kunne modtage sin dåb.

Kranen, en Mantsinen 140 på 176 ton, blev leveret fra fabrikken i Finland med skib i slutningen af november, og siden da har den haft travlt. Kolding Havn oplyser i en pressemeddelelse, at kranen til fulde lever op til forventningerne om større rækkevidde, bedre effektivitet, mere lydløs drift, mindre forbrug og en hurtigere betjening af skibene i Kolding Havn.

Ifølge Kolding Havn er der tale om den største hydraulikkran i en dansk havn. Den har en rækkevidde på 28,5 meter og fylder en lastbil med eksempelvis korn i løbet af fire-fem grabfulde.

Som det er tradition i den sydjyske erhvervshavn, blev også den nye kran døbt efter figurerne i børnebogen "Folk og røvere fra Kardemommeby". Tidligere kraner på havnen er blevet navngivet Bastian, Jonathan, Tobias og Kamomilla, men denne gang faldt valget på navnet Sofie – den skrappe tante fra børnebogen af Thorbjørn Egner.

- Havnens kran 'Sofie' er skrap til havnebusiness og en effektiv fornyelse til vores kranflåde – og hun bliver ikke den sidste fornyelse på havnen, sagde bestyrelsesformanden for Kolding Havn Tobias Kristian Jensen Jørgensen i sin tale inden dåben af kranen.

Som Metal Supplys søstermedie Søfart tidligere har skrevet, er fremtiden for Kolding Havn uvis, efter at byrådet inden jul omstødte den beslutning om at lukke erhvervshavnen i løbet af en 25-årig periode, som ellers blev truffet i november 2018.

I byrådets seneste vision for Kolding Havn hedder det sig blandt andet, at erhvervshavn, by og fjord skal bindes sammen i en udvikling af havneområdet, og at der skal ske en grøn og bæredygtig udvikling af havnen i en åben dialog med interessenterne. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094