23948sdkhjf

OJM: - Vi bliver i Danmark

Fokus på grundighed, Industri 4.0 og ny teknik gør det muligt for OJM at vækste i Holstebro

Hos O. Jacobsens Maskinfabrik (OJM) bliver alle forespørgsler grundigt gennemarbejdet i samarbejde med kunden, og den slags koster selvfølgelig tid og penge. Men Jan H. Jacobsen nægter at gå på kompromis. Tværtimod henviser han gerne til andre kolleger i branchen, hvis prisen er den altoverskyggende faktor.

Læs også: Maskinfabrik kaster forsigtigheden overbord

- Vi har ofte talt om, at vi skulle flytte til udlandet, for det ville give mulighed for at gøre nogle ting anderledes, men i min optik ville det kun komme til at handle om profit. Vi har ikke ambitioner om at blive kæmpe store, vi vil hellere have stabilitet og en god, kontinuerlig fabrik. Vi kunne helt sikkert for mange år siden have fået en investor ind over, som kunne have været med til at lave en stor fabrik i udlandet, men det er slet ikke tanken for os, jeg vil hellere være her i Holstebro og bevise, at det sagtens kan lade sig gøre at komme i mål med de ting, vi vil, her i Danmark.

Glade for Holstebro
Netop den lokale forankring i Holstebro betyder også meget for direktøren.

- Vi kan godt lide at være her og vil gerne etablere og forankre gode arbejdspladser. Vi vægter glade medarbejdere og vi vil være med til at vise, at man sagtens kan tiltrække dygtige unge mennesker, der kan slå sig ned i Holstebro.

Bæredygtighed giver værdi
I de kommende år vil OJM smide endnu mere kul på maskineriet.

- Det vigtigste i de kommende år er at effektivisere vores indsats på Industri 4.0, så det giver endnu mere mening for vores kunder. Vi vil vækste 12 pct. om året, og derfor skal vi satse på nogle tiltag, der gør os endnu mere interessante for kunderne. Samtidig skal vi gøre det mere effektivt og automatisere endnu mere, og selvom vi satser mere på automation, skal vi også have mere arbejdskraft ind i virksomheden, der har kompetencer indenfor de områder, siger Jan H. Jacobsen.

Et andet parameter, hvor OJM håber at skille sig positivt ud i markedet, er på bæredygtighed. Som bekendt har Danmark forpligtiget sig til at reducere udledningen af CO2 med 70 pct. inden 2030, og Jan H. Jacobsen er opsat på, at de hos OJM også skal gøre deres del for at nå det mål.

- Udover, hvad vi selv kan gøre in-house for at reducere vores udledning, vil vi forsøge at påvirke den grønne omstilling gennem vores værdikæde. Og så tænker vi grønnere i tæt samarbejde med vores kunder, så det bliver værdiskabende for begge parter, siger Jan H Jacobsen.

Overvinder pukler
Jan H. Jacobsen er stolt af den udvikling, virksomheden har været igennem, men han vil ikke tage æren alene.

- Jeg var virkelig heldig, da jeg overtog, fordi jeg fik lov til at gøre tingene stort set, som jeg ville. Det har været nemt, fordi folk omkring mig har troet på min ide, både kunder og medarbejdere har været klar til at bakke op. Det har været en stor rejse, og det er det stadig, og det er en branche med mange pukler, der skal overvindes, men det har været en fornøjelse. Hver dag skal vi vise, at vi er berettiget til at være her, men nu er vi nået til et punkt, hvor vi er godt forankret, har slået vores navn fast og tør stå ved vores måde at drive forretning på, og det er vi stolte af.

Selvom han bliver grebet af arbejdet, og som ejerleder også lægger langt udover de almindelige 37 timer i arbejdet, er det også vigtigt for ham, at såvel medarbejdere som han selv forstår at koble af og holde fri, når det er fyraften. Både for at kunne hellige sig familie og venner, men også for at kunne være den bedste udgave af sig selv, når arbejdet kalder igen.

- Når man går hjem herfra, har man fri, og så skal man samle energi til at tage fat igen dagen efter. Der er mange der arbejder altid, især hvis man har et lederjob, men der er også alt for mange, der brænder af for hurtigt. Jeg synes ikke, det er det værd, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094