23948sdkhjf

Underleverandørers betydning skal undersøges

Vindmølleindustrien ønsker at belyse, i hvilken grad underleverandørerne i dag bidrager til branchens innovationsevne.
Samtidig med, at vindmølleindustriens underleverandører vånder sig over et hårdt, vedvarende prispres fra vindmøllefabrikkerne, vil forskere på Handelshøjskolen i Århus nu undersøge de samme underleverandørers bidrag til vindmøllebranchens innovationsevne, skriver ErhvervsBladet i dag.

Det er organisationen Vindmølleindustrien, der står bag ønsket. Forskningsprojektet er endnu ikke finansieret, men professor Ph.D Poul Houman Andersen, Handelshøjskolen i Århus, håber at kunne gå i gang i løbet af efteråret og regner med, at projektet vil tage otte måneder, fremgår det af dagens udgave af ErhvervsBladet.

Baggrunden for undersøgelsen er de sidste ti års koncentration af vindmølleproduktionen, som indtil videre har resulteret i, at der kun er to danske vindmølleproducenter tilbage, skriver ErhvervsBladet.

Dertil kommer de vedholdende rygter om et forestående salg af Bonus Energy i Brande. Realiseres dette salg, som Bonus selv ikke vil bekræfte, er der kun én dansk producent tilbage: Vestas.

Koncentrationen har betydet, at underleverandørernes vilkår er under hastig forandring, da de får færre, større kunder, som samtidig i højere grad satser på at trække flere og flere kompetencer inhouse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063