BSB´s ordrebog og effektivitet vokser under coronakrisen
Hos BSB Industry trodser man krisestemning i slipstrømmen på Covid-19. Faktisk har corona-foranstaltningerne ikke sænket produktiviteten og effektiviteten på fabrikkerne i Lunderskov og polske Torun – tværtimod. Administrerende direktør Teddy Norsgaard Jørgensen fortæller, at han har set en markant fremgang på de to parametre.
- Coronaen har for vores vedkommende betydet, at vi er rykket tættere sammen i bussen forstået på den måde, at vi dagligt – og det fortsætter stadig, selvom vi nu går fysisk på arbejde – mødes online. Her taler vi om, hvad er der sket, hvad skal der ske, og hvilke udfordringer der er. Vi vender alt, siger direktøren.
Hver formiddag har virksomheden både et dansk møde og et polsk møde. Og det vil man blive ved med.
Teddy Norsgaard Jørgensen har ikke nogen hardcore facts på effektivitetsfremgangen.
- Fremgangen er på omkring 15 pct. på vores polske fabrik. Fremgangen er ikke kun sket på grund af coronaen, men også på grund af øget fokus og opmærksomhed, uddyber han.
Tættere på driften
Til de daglige møder samles alle funktionærer og afdelingsledere. Og direktøren mærker, at han får et mere detaljeret indblik i udfordringerne.
Han vurderer, at han faktisk er tættere på driften nu end før.
- Der er nogle ting, som jeg får af vide nu, som jeg ikke fik før. Og der er informationer, som jeg nu får automatisk.
Derfor kan han nu se ind i, at den polske rejseaktivitet bliver mindre, når coronakrisen har sluppet sit tag.
- Min tilstedeværelse er ikke nødvendig i det omfang, som det har været hidtil, når vi fortsætter med videokonferencerne, forklarer han.
Stor ordreindgang
Ordrebogen er også vokset, selvom store dele af verden har været eller er lukket ned. Størstedelen af BSB’s kunder er de store vindmølleproducenter. Efter Kina blev hårdt ramt af smitten, hvor kunderne lavede mange af deres indkøb, har underleverandøren fået nogle af de forespørgsler, som før gik til Kina.
- Vi har blandt andet fået flere kits-sæt ind til vores kunder, fordi kunderne er blevet bekymret for, at der kan ske noget lignende igen i fremtiden. Og så vil de sikre sig, at de får leverancer fra både Europa, Asien og Americas, fortæller direktøren.
- Vi har modtaget ordrer, som før blev produceret i Asien og sendt til Europa.
Kit-sættene er til vindmølletårne, og leverancerne sker direkte ud til vindmøllesites.
- Det er et segment, som vi har arbejdet aktivt med de seneste par år, og som nu har fået et ordentlig boost på grund af corona-krisen. Før levererede vi primært anchor cages og til tårnene, men nu begynder vi også at levere ind til nacellen, fortæller Teddy Norsgaard Jørgensen.
Brug for mere plads
Udviklingen betyder, at underleverandøren har lejet sig ind i en tredje lokation i Lunderskov, fordi man manglede plads.
Lejemålet er på et par tusinde kvadratmeter, og allerede nu kan man se, at det er for lidt på den længere bane.
- Vi kan se et stort potentiale. Og det er spot on i forhold til vores strategi. For os har corona været heldig. Vi har ikke mærket nedgang, udfordringer eller noget som helst. Det er gået hen over steppen, og vi er i gang med at skulle ansætte, siger fortæller direktøren.