23948sdkhjf

Tal for arbejdstid overrasker positivt

Det er skidt, men det kunne have været værre.

Sådan man kan sige, om de tal, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort for  arbejdstidsregnskabet for første kvartal 2020.

Arbejdstiden faldt kun med 1 procent i første kvartal, svarende til et fald på 10,2 mio. timer. Da finanskrisen var på sit højeste i andet kvartal 2009 faldt arbejdstiden til sammenligning med 2,7 procent, svarende til 22,3 mio. timer.

 "Med tanke på at viruskrisen ramte dansk økonomi med lammende styrke i marts er det ærligt talt overraskende at faldet i danskernes arbejdstid ikke har været større. Ledigheden steg særligt voldsomt i starten af viruskrisen og tusindvis af danskere blev hjemsendt på lønkompensation. Dertil oplevede flere, at de måtte gå ned i tid," lyder det fra Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv.

Han henviser derfor også til, at dagens tal er foreløbige og opgjort med en betydelig usikkerhed.

"Vil desværre ikke blive overrasket, hvis dagens tal bliver nedjusteret i forbindelse med næste offentliggørelse. Det bliver derfor også lidt af en gyser, at følge af udviklingen i danskernes arbejdstid. Men står dagens tal for troende, så har arbejdsmarkedet udvist en overraskende stor robusthed over for viruskrisen," lyder det fra Tore Stramer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08