23948sdkhjf

Nyt om navne: Wind Denmarks vicedirektør stopper

Camilla Holbech stopper den 3. juli og bliver i stedet sektorrådgiver på ambassaden i Hanoi, hvor hun skal være Udenrigsministeriets fronttrop på udvikling af havvindsektoren i Vietnam og bindeled i myndighedssamarbejdet mellem Vietnam og Danmark.

- Sådan en beslutning er aldrig let at tage – særligt ikke fordi jeg mener, at Wind Denmark nu mere end nogensinde spiller en afgørende rolle i at presse politisk på, for at tempoet i den grønne omstilling ikke taber pusten, forklarer Camilla Holbech.

- Og det er naturligvis heller ikke nemt at skulle sige farvel til en skøn gruppe kollegaer, en stor og engageret medlemsskare og en bred gruppe af interessenter, som alle kæmper for den grønne omstilling og for visionen om en grøn fremtid, der er drevet af vindenergi. Men en ny mulighed har budt sig, og den betyder, at jeg heldigvis ikke siger farvel til vindsektoren, men derimod får mulighed for at arbejde med opdyrkning af en ny havvindsektor, blot cirka 11.000 kilometer sydøst fra Danmark, og det er jeg både glad og beæret over at få muligheden for, da der er et kæmpe potentiale for havvind i Vietnam, som vi i Danmark kan bidrage væsentligt til at realisere, slutter hun.

Camilla Holbech har været ansat i Wind Denmark siden 2014, hvor hun som chefkonsulent har varetaget foreningens politiske arbejde på en bred vifte af områder, blandt andet planlægning og opstilling af landvind, europæisk energipolitik samt dialog og betjening af foreningens bestyrelse.

I starten af 2020 blev hun desuden valgt som ambassadør for den danske vindsektor i GWEC's globale initiativ ”Women in Wind Global Leadership Program”, som skal fremme kønsdiversitet og udvide talentmassen i vindsektoren.

Stor indsats i samlingen af to foreninger
I 2019 blev hun udpeget til vicedirektør i Wind Denmark, og har således lagt en væsentlig indsats i skabelsen og ledelsen af den nye, samlede forening efter sammenlægningen med Danmarks Vindmølleforening.

- Camilla Holbech har været en central og meget vigtig del af Wind Denmarks sekretariat i alle de år, hun har været en del af foreningen. Det er selvfølgelig en afsked, som jeg gerne ville have undgået, da Camilla gennem mange år og på flere områder har bidraget betydeligt til, hvor foreningen står den dag i dag. Samtidig må jeg jo også erkende, at det bliver godt for havvindsektoren i Vietnam og givende for samarbejdet mellem de danske og vietnamesiske myndigheder, så danske kompetencer kan bane vej for en grøn omstilling af Vietnams energisektor. Jeg ønsker Camilla stort tillykke og god vind i det fremtidige eventyr - og føler både stolthed og glæde over, at vi kan sende en fagligt stærk og yderst kompetent dansk repræsentant til ambassaden i Hanoi, som skal danne fortrop og bindeled i det dansk-vietnamesiske energipartnerskab, udtaler administrerende direktør Jan Hylleberg.

Stort potentiale for havvind i Vietnam
Stillingen som sektorrådgiver er udsprunget af et dansk-vietnamesisk myndighedssamarbejde, som blev startet i 2013 med fokus på at etablere et energipartnersskab, ”Danish Energy Partnership Programme (DEPP)”. Programmet har ledt til en oprustning fra dansk side, hvor Danmark udstationerer to energirådgivere, der kommer til at arbejde direkte i det vietnamesiske ministerium for industri og handel, samt altså en sektorrådgiver med fokus på vind til den danske ambassade i Hanoi.

Vietnams energiforbrug er vokset med 10 pct. årligt det seneste årti, og størstedelen af dette forbrug dækkes af importerede fossile brændsler. Nu har den vietnamesiske regering sat et mål om at udvikle landets elsektor, sætte fokus på vedvarende energikilder og skabe større energisikkerhed ved at minimere afhængigheden af import af for eksempel kul.

Samtidig har Vietnam mere end 3.000 km kyststrækning og dermed et kæmpe potentiale for havvind. Faktisk viser rapporten ”Input to Roadmap”, som Energistyrelsen og den vietnamesiske styrelse for elektricitet og vedvarende energi har udarbejdet sammen, at Vietnam har et teknisk potentiale på 160 GW havvind. Danmark råder til sammenligning over 1,7 GW havvind i dag. Hertil kommer, at Vietnam er det eneste land i regionen, der allerede har implementeret kystnær vind (99 MW), og har derfor nogle erfaringer at trække på.

”Input to Roadmap”-rapporten offentliggøres 9. september 2020 og indeholder blandt andet ressourcekortlægning, forslag til placering af havvind, LCOE-estimering, transmissionsnetsanalyse og konsolidering af eksisterende data.

Artiklen er bragt i samarbejde med Wind Denmark.

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071