23948sdkhjf

Nye maskinteknik-uddannelser på SDU

Torsdag den 12. december godkendte uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen nye civilingeniøruddannelser i maskinteknik på både diplom-, bachelor- og kandidatniveau ved SDU. Det betyder, at civilingeniøruddannelsen i maskinteknik udbydes nu også i Odense og Sønderborg.

- Vi er rigtig, rigtig glade for godkendelserne af maskinteknikuddannelserne, siger Thomas Buhl, som er leder af Institut for Mekanik og Elektronik ved SDU, i en pressemeddelelse.

Han fortæller videre, at begejstringen skyldes, at SDU nu kan tilbyde hele paletten af ingeniøruddannelser inden for elektronik, mekatronik og mekanik.

- Det giver et sammenhængende sæt af kompetencer inden for netop de områder, hvor regionens virksomheder er verdensførende, og hvor industrien har et særligt behov for arbejdskraft.

Linak jubler

Trods stigende optag på landets ingeniøruddannelser over de senere år, fremgår det af prognoser, at Danmark kommer til at stå over for massiv mangel på højtuddannet teknologisk arbejdskraft i 2025 og frem. Derfor vækker de nye uddannelser også stor begejstring i én af de store, lokale ingeniørvirksomheder.

- Vi har godt 250 ingeniører ansat her i hovedkvarteret på Als og opgaven med at tiltrække eksempelvis maskiningeniører har længe været en udfordring for os. Etableringen af maskinteknik-uddannelserne på SDU vil derfor have afgørende betydning for vores muligheder i fremtiden, lyder det fra direktør og ejer af Linak, Bent Jensen.

Bacheloruddannelsen i Odense og Sønderborg forventes at få et optag på 20 studerende i 2021, mens optaget forventes at øges med fem studerende for hvert år frem mod år 2024.

På kandidatuddannelsen i Odense og Sønderborg forventes der i første omgang at blive optaget 10 studerende i 2022. I 2024 forventes antallet af studerende at være steget til 25. For den nye diplomingeniøruddannelse i Sønderborg forventes der 25 studerende allerede i 2021; et tal, som forventes at vokse til 35 i 2024.

Uddannelserne i Sønderborg udbydes som noget særligt på engelsk.

- Det gør os i stand til at tiltrække flere udenlandske studerende, hvilket er noget, vi har stor succes med i Sønderborg, hvor omkring 70 procent af de internationale ingeniørstuderende efter endt uddannelse bliver boende og får arbejde i områdets virksomheder. Ingeniørvirksomhederne i området er verdensførende inden for deres felter, og for at bevare den position har de brug få de største talenter. Vi tilgodeser dermed et stort industrielt behov, siger institutleder Thomas Buhl.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109