23948sdkhjf

Robotcelle skal løfte slagterier ind i ny tidsalder

Små tre års forskning og testning har givet respons i den absolut store skala.

I december sidste år stod slagteriernes "eksterne" udviklingsenhed klar med en demomodel, som viser, hvordan slagterierne fremover kan udtage og udskære mørbrad, kæber, fortæer og ører fra grise på.

Demomodellen er en selvstændig robotcelle, som udfører arbejder ubemandet ved hjælp af topmoderne teknologi så som kunstig intelligens, sensorer og selvlærende algoritmer.

Fysisk står robotcellen på Danish Meat Research Institutes (DMRI's) testcenter hos Danish Crown i Ringsted.

Udviklingsprojektet hedder ACMP. Forkortelsen står for Augmented Cellular Meat Production. Bag projektet står , DMRI, som er en division under Teknologisk Institut i Taastrup. DMRI bliver finansieret via midler fra Svineafgiftsfonden, og DMRI beskæftiger sig udelukkende med udvikling for danske slagterier. Formålet er bl.a. at øge konkurrencedygtigheden.

Centerchef for ACMP er Niels-Henrik Grothe, som nævner, at 40 procent af udviklingsprojekterne i regi DMRI af den ene eller årsag aldrig bliver implementeret på et slagteri.

- Det her projekt er ubetinget det mest visionære, jeg nogensinde har været med til at lave. Ved at gå fra linjeproduktion til selvstændige robotceller kan vi i et fuldt implementeret koncept reducere mandskabet på en gennemsnitlig linje med 100 mand og dermed reducere omkostningerne med faktor tre, pointerer Niels-Henrik Grothe.

Du kan læse meget mere om slagterirobotten og om automation i fødevareindustrien, når Food Supply Magazine udkommer i morgen.

Artiklen er en del af temaet Industri&fødevarer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078