23948sdkhjf

Her er de nominerede til Dira Automatiseringsprisen

Siden 2005 er Dira Automatiseringsprisen hvert år blevet uddelt for at hylde en dansk slutbruger med en god automatiseringshistorie – og i år er ikke en undtagelse.

- På trods af et år, der på mange måder har prøvet os alle af med Covid-19, så er der alligevel nogle, der har evnet at højne salget, inspirere og nytænke. Og det har givet nogle gode eksempler på automatiseringsløsninger.

Sådan lyder det fra dette års jury, som i høj grad har lagt vægt på fremdrift og den inspirerende automatisering.

Der er blevet indstillet mange forskellige automatiseringsløsninger til prisen. Men feltet er nu skåret ned til tre slutbrugere, der det seneste år har været på en automatiseringsrejse, der fortjener ekstra hæder.

Dette års nominerede til Dira Automatiseringspris er:

Danfoss, i partnerskab med Bila, for sit gennemgribende automationsprojekt, hvor fremtidens fabrik er blevet nytænkt baseret på industri 4.0.

Før foregik hovedparten manuelt hos Danfoss Drives i Gråsten, der både udvikler, producerer og leverer frekvensomformere. Men nu har Danfoss skabt en digital transformation med en komplet automationsstrategi, og med de nye robotceller er Danfoss stærkt gearet til både mixudsving og høje vækstambitioner baseret på opretholdelse af konkurrencedygtig produktion i Danmark.

- Der er tale om et koncept, der er fremtidssikret, så det stopper ikke her. De har ambitiøse planer og tænker innovativt i deres kundeinddragelse, hvilket gør dem hyperfleksible, lyder det fra juryen.

Engskov Maskinfabrik, i partnerskab med Danrobotics, for at have implementeret et fleksibelt robotanlæg, der samler fire produktionsprocesser i én arbejdsstation. Produktet færdiggøres altså i én arbejdsgang.

Engskov Maskinfabrik, der ligger ved Ringsted på Sjælland, har specialiseret sig inden for konstruktion og opbygning af store og komplicerede emner til den industrielle sektor.

- Jeg synes, det er fint, at man her har tænkt flere arbejdsgange ind i en robotløsning. Det er et godt eksempel på, at selvom man er en lille virksomhed, så kan man godt få ting til at ske, lyder det fra en enig jury.

Faktisk har løsningen sikret Engskov Maskinfabrik en flerårig ordre, en mere ensartet produktion og en højere produktivitet.

Den sidste nominerede er Kamstrup, i partnerskab med Kilde Automation, der har produceret temperaturfølere i mere end 20 år på deres fabrik i den jyske by Stilling. Kamstrup blev tvunget til at skulle tænke nye veje, da deres produktionsudstyr var ved at være nedslidt, og der snart ville være kapacitetsproblemer på det eksisterende udstyr.

I stedet for at flytte produktionen til udlandet, valgte Kamstrup at holde den i Danmark og i stedet redesigne nuværende temperaturfølere.

- De har kigget på designet af produktet og gjort det mere robust. Det er noget af det ypperste indenfor maskinbygning i Danmark. Det er ”state of the art”, lyder det fra juryen.

Ved at automatisere processen har Kamstrup bevaret arbejdspladserne i Danmark, mens de har reduceret kostprisen, øget produktiviteten og højnet kvaliteten.

For at finde den endelige vinder af Dira Automatiseringsprisen 2021 vil Dira sammen med medlemmer og jury besøge de tre nominerede virksomheder i september. Prisen vil blive overrakt den 5. oktober til HI-messen i Herning.

Juryen består af et antal faste medlemmer, der repræsenterer forskningsinstitutioner, presse, interesseorganisationer samt industrien. I juryen sidder Ole Madsen fra Aalborg Universitet, Laurids Hovgaard fra Ingeniøren, Nigel Edmondson fra MADE, Dorte Martinsen fra BM Silo, Tina Beith Christensen fra Aalborg Universitetshospital samt sidste års vinder Peter Krogh fra Vola.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094