Alarm og overvågning buldrer frem i industrien
- Vi mærker en stigende interesse fra industrien, og interessen flugter med resten af samfundets øgede behov for at sikre sine værdier.
Sådan siger Lasse Høgh, som er salgschef i Telesikring A/S, som er specialister i alarm og overvågningssystemer.
Han forklarer, at det ofte er en kedelig oplevelse, der får den enkelte virksomhed til at tage skridtet ind i nye overvågningsløsninger.
- Den mindre maskinfabrik eller industrivirksomhed begynder ofte først at tænke på de her sikkerhedsløsninger i det øjeblik, de bliver bestjålet. Det er oftest et tyveri eller et indbrud, der sætter en investering i gang, siger Lasse Høgh.
Ligger i øde områder
Telesikring A/S tilbyder sikringsløsninger til blandt andet industrien, og når først virksomhederne har valgt en moderne sikkerhedsløsning, er der en bred vifte af løsninger at vælge imellem.
Det gælder både alarmsikring og kameraovervågning af bygninger, det gælder adgangskontrol, og så gælder det ikke mindst udendørsarealer.
- Små industrivirksomheder ligger ofte i de mindre byer i et industrikvarter, hvor der kan være meget stille og øde om natten, og hvor du har svært ved at sætte alle værdifulde materialer ind om natten. Så for mange handler det også om overvågning af deres pladser, siger Lasse Høgh.
Analyserer billeddata
Overvågning sker i dag typisk med kameraer, og en af udfordringerne er at undgå fejlalarmer, når der overvåges udenfor. Derfor sælges der i dag også i udpræget grad sikkerhedssystemer, der er koblet op til en kontrolcentral, som modtager og behandler de store mængder billeddata.
- Udviklingen ligger i dag i høj grad på analysen af billederne, og det er en vigtig del af den service, vi sælger. Kameraerne vurderer ikke forskellen i bevægelser, og systemet vil derfor også reagere på eksempelvis lys og skygge eller på et stykke plast, som blæser over pladsen. Derfor har vi kontrolcentralen, som kan behandle billederne, forklarer Lasse Høgh.
Og kontrolcentralen har forskellige muligheder for at reagere, når databehandlingen viser noget usædvanligt. Her er nøgleordet, at der reageres proaktivt, mens den uønskede handling sker, forklarer salgschefen.
- Ser vi mistænkelige mennesker i et område, kan vi ringe til politiet og guide dem det rigtige sted hen. Derudover har vi også mulighed for at råbe gennem systemet til uønskede personer, at vi kan se dem i kameraet, og at de skal forsvinde. Det kan også ofte have en god effekt, siger Lasse Høgh.
Kort tilbagebetalingstid
Selvom sikkerhedsteknologi buldrer frem i øjeblikket, så er det langt fra alle, som har taget moderne overvågning til sig. Det betyder med andre ord, at der stadig findes vagter, som runderer ude på virksomhederne et par gange om natten, og samtidig findes der masser af systemer, hvor aktivering af kameraovervågning eller infrarøde lysgitre går direkte til direktørens mobiltelefon.
- Hvis du har et system, der giver besked, hver gang noget ser ud som om, det bevæger sig, så risikerer du at få rigtig mange fejlalarmer i løbet af en nat, og så er risikoen, at man ikke reagerer på dem til sidst. Hvis du omvendt har en vagt gående rundt, så koster det mange penge, siger Lasse Høgh, der derfor også ofte kan vise en meget kort tilbagebetalingstid på overvågningssystemerne.
- Det afhænger naturligvis af systemets størrelse, men vi ser ofte, at en kameraløsning kan tjenes ind på ganske få år og ofte blot på et enkelt år, siger salgschefen hos Telesikring.