Ung kvinde hyldet som rollemodel: Modtog 30.000 kr.
Et studielegat på 30.000 kr. og et praktikophold hos enten Universal Robots eller Mobile Industrial Robots. Det er hvad Sofie Louise Madsen fik i dag, da hun som den første nogensinde fik overrakt et legat, der skal inspirere flere kvinder til at uddanne sig inden for tech.
Sofie Louise Madsen og fire andre kvindelige STEM-studerende var nomineret. Fælles for dem alle er, at de klarer sig godt i tech-branchen og er rollemodeller for andre piger og kvinder, der er i gang med eller overvejer at gøre karriere inden for tech.
Det var en tydeligt glad og overvældet vinder, der fik overrakt sit legat på den netop overståede robotmesse R-22 i Odense.
Sofie Louise Madsen, som læser Software Engineering på SDU, lægger da heller ikke skjul på, at hun er stolt af at være blevet udpeget som rollemodel.
- Det har været en ære at være nomineret, men det er helt fantastisk at have vundet legatet. Jeg er glad for at kunne være en rollemodel og forhåbentlig være med til at forandre verden og inspirere andre kvinder til at blive interesseret i tech-området. Jeg vil også understrege, at alle nominerede er kommet med vigtige perspektiver, og de er alle rollemodeller," siger Sofie Louise Madsen i en pressemeddelelse.
UR og MiR står bag legat
Det er de to fynske robotvirksomheder Universal Robots og Mobile Industrial Robots, der står bag legatet.
De to virksomheder ser det begge som vigtigt at inspirere flere kvinder til at vælge teknologivejen.
- Selv i en robotvirksomhed er mennesker den vigtigste ressource, og i Universal Robots arbejder vi målrettet på at tiltrække de største talenter, som kan udvikle fremtidens innovative teknologier. Som en stor virksomhed med over 800 medarbejdere vil vi gerne være med til at inspirere flere kvinder til at vælge en karriere inden for tech, siger Kim Povlsen, CEO hos Universal Robots.
Kæmpe talentmasse
Søren E. Nielsen, president hos Mobile Industrial Robots, understreger vigtigheden af at invitere kvinderne ind i branchen:
- Hos MiR har vi mange dygtige kvindelige ingeniører ansat, men det er fortsat en underrepræsenteret gruppe i branchen og relaterede uddannelser. I robotbranchen ønsker vi ikke at gå glip af den kæmpe talentmasse af potentielle kvindelige ingeniører, så vi vil gerne tage aktivt del i at tiltrække, men også på at skabe fokus på repræsentation og kvindelige forbilleder, der baner vejen for andre, siger han.