23948sdkhjf

Fik stjålet 25 ton aluminium i påsken: Nu sikres fabrikken maksimalt

Maskinfabrikken PcP, som med 130 ansatte er storproducent af blandt andet riste og trin, er i disse dage i gang med en massiv opgradering af sikkerheden i og omkring fabrikken i midtjyske Vildbjerg.

Det sker efter, at kriminelle i løbet af påsken stjal intet mindre end 25,5 ton aluminium på coils fra en produktionshal på fabriksområdet. Den stjålne aluminium har en værdi på 1,1 millioner kr.

- Vi havde i forvejen sikret vores virksomhed med alarmer og videoer og adgangskontrol samt adgangsbegrænsning i stort omfang, men alligevel er det lykkedes nogen at gennemføre det her. Så nu øger vi sikkerheden markant, siger John Nielsen, der er adm. direktør for PcP.

Meget professionelt

John Nielsen er godt og grundig træt af tyveriet, hvor tyvene er lykkedes med at få fragtet de 10 coils fra fabrikshallen og ud på en lastvogn.

- Det er meget professionelt, det er der ingen tvivl om. De kommer selv med en kæmpe lastvogn, og de har vidst, hvad de har med at gøre, siger John Nielsen, der vurderer, at de 10 coils allerede nu er ude af landet.

- Det er jo ikke noget, man bare kører hen til en skrothandler med. Det virker som en bestillingsopgave, og det skal bruges af virksomheder, der er vant til at arbejde med og håndtere coils. Jeg tvivler på, at de bliver brugt i Danmark, siger den adm. direktør.

- Det kan også tyde på, at de kriminelle havde et eller andet indgående kendskab til vores virksomhed, vurderet ud fra den måde tyveriet er foregået på.

Kameraer indenfor

PcP-direktøren håber nu, at politiet får gevinst af den efterforskning, der efter tyveriet tog en hel dag og involverede flere af de andre virksomheder i industriområdet i Vildbjerg.

Blandt andet har politiet kigget videoovervågning igennem fra andre af områdets virksomheder.

- Vi er pt. ved at kigge alt vores eget video materiale igennem, som vi har mere en 14 dage tilbage i tid, for at se om vi af den vej kan finde noget brugbart.

- Vi har ikke kamera lige der, hvor de kom ind. Men det bliver der også lavet om på nu som en del af vores sikkerhedsløft, siger John Nielsen.

Han vil ikke afsløre alle de kommende sikkerhedstiltag på fabrikken, men han vil gerne sige, at videoovervågningen bliver markant udvidet, og det gælder både ude og inde.

- Vi har aldrig haft kameraer indenfor før, men det kommer der nu på strategiske steder, og det sker i samarbejde med medarbejdere. Man kan være helt sikker på at blive filmet her, hvis man prøver på noget, siger John Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078