Væksthus giver væksten en saltvandsindsprøjtning
I Region Syddanmark får vækstvirksomheder inden for blandt andet bæredygtig energi og velfærdsteknologi nu op til 100.000 kr. i støtte til uddannelse og opkvalificering af medarbejdere
Derfor er Væksthus Syddanmark - der hjælper vækstvirksomheder i hele regionen - nu klar med en saltvandsindsprøjtning til virksomhederne. 100.000 kroner i støtte til uddannelse og opkvalificering af medarbejderstaben, lyder tilbuddet.
- Vi ved, at topkvalificerede medarbejdere er en væsentlig forudsætning for, at man som virksomhed kan skabe yderligere vækst. Vi ser masser af eksempler på, at virksomheder, der får givet deres medarbejdere de nødvendige uddannelsesløft, også tjener penge på det og vokser, siger Liselotte Hohwy Stokholm, direktør for Væksthus Syddanmark.
Det kan være inden for vidt forskellige områder, at en virksomhed har behov for at få oprustet medarbejderstaben. I én virksomhed vil det måske være vigtigt at få opkvalificeret kontorpersonalet i brug af nye it-systemer, i en anden virksomhed kan det være ingeniører eller produktudviklere, der skal have tilført ny specialistviden, og i en tredje kan det være et ønske om at give et løft til hele CSR-området.
- Virksomhederne kan vælge på alle uddannelseshylder. Det vigtige er, at man får sat gang i en uddannelsesplan, der sikrer, at ens medarbejdere har kompetencerne til at indfri de fremadrettede opgaver i virksomheden, fremhæver Liselotte Hohwy Stokholm.
Svært at nå
Grunden til, at virksomhederne nu har mulighed for at få 50 procent i uddannelsesstøtte - eller op til 100.000 kroner - er, at det for mange virksomhedsejere ofte er en udfordring at få sat gang i opkvalificeringen af medarbejderne. Også selv om ejerne tydeligt kan se værdien.
- Vi skal ikke være blinde for, at det i mange virksomheder kan være svært at afsætte tid og ressourcer til uddannelse og opkvalificering. Intentionen er der, men den drukner ofte i den daglige drift, siger Væksthus Syddanmark-direktøren, og fortsætter:
- Med penge i støtte og hjælp til at få afdækket det konkrete behov for videreuddannelse, er jeg sikker på, at virksomheder kan få sat gang i noget, som de måske ellers ville have udsat. Og det vil uden tvivl styrke konkurrencedygtigheden i virksomheden.
Liselotte Hohwy Stokholm peger på det forhold, at virksomheder, der tilbyder uddannelse og opkvalificering til deres medarbejdere, bliver mere attraktive arbejdspladser, som får nemmere ved at fastholde og tiltrække kvalificeret arbejdskraft.