23948sdkhjf

NEG Micon stiler mod norsk ordre

[i]Den danske vindmølleproducent NEG Micon, der står over for at blive fusioneret med konkurrenten Vestas, er stærkt interesseret i at få en ordre på vindmøller, til hvad der vil blive Norges hidtil største vindmøllepark. [/i]
Børsen oplyser på grundlag af information fra Europower og Bloomberg, at ordren i givet fald vil komme til at ligge i omegnen af 1,6 milliarder norske kroner.

NEG Micon er dog ikke det eneste selskab, der har antennerne rettet mod det norske projekt. Som vi skrev i går i nyhedsbrevet, er det amerikanske industrikonglomerat General Electric's datterselskab GE Wind interesseret i at komme ind på det nordiske marked, ligesom tyske Nordex, ifølge Europower, også er stærkt interesserede.

Det er Norsk Miljøkraft, der står for vindmølleparken, og her siger direktøren, Johnny Sørensen ifølge Børsen, at kontrakten sandsynligvis vil være på plads allerede i denne måned. Den samlede kapacitet i vindmølleparken ventes at blive 200 megawatt.

NEG Micon, der står overfor en sammenlægning med konkurrenten Vestas, stiler mod norsk milliard-ordre.Vestas overtagelse af NEG Micon kan i øvrigt blive udskudt af den undersøgelse, som de tyske konkurrencemyndigheder er i gang med.

Hvis ikke myndighederne giver grønt lys for overtagelsen senest 8. februar, vil der gå mindst en måned, før den endelige afgørelse kommer, og i så fald støder det ind i Vestas købstilbud, der udløber 19. februar. Så kan endnu en udskydelse blive nødvendig.

Ifølge Børsen tror Vestas ikke, at der bliver problemer med de tyske myndigheder, der tidligere har hindret storfusioner blandt tyske energiselskaber, fordi de frygtede en dominerende position. Vestas overtagelse af NEG Micon skal forelægges de tyske myndigheder, fordi selskaberne dér har en omsætning på over 3,5 mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063