23948sdkhjf

Hver anden Lindø-arbejder har fundet nyt job

Omkring 45 procent af de medarbejdere, der blev fyret først fra Lindø, er i dag i arbejde. Over halvdelen har selv fundet nyt arbejde.
For godt tre år siden blev de første 1.358 medarbejdere afskediget fra Lindøværftet. EU bevilligede dengang penge til at iværksætte en storstilet omskolingsindsats for medarbejderne, og nu viser en ny statusrapport, at mange tidligere Lindø-folk er i gang med et helt nyt arbejdsliv.

Således er ca. 45 procent af de 1.358 medarbejdere kommet i job inden for beslægtede områder, især metalbranchen. Desuden har 568 personer taget imod tilbud om omskoling i første runde af den såkaldte EGF-indsats, hvor de blandt andet har taget svejsekurser, kurser inden for energi-, robot- og velfærdsteknologi samt kurser inden for bygge- og anlægsbranchen med henblik på at blive klar til de kommende investeringer i byudvikling.

Godt resultat
Indtil videre er det lykkedes for omkring 35 procent af dem, som har omskolet sig, at få et nyt arbejde. Knapt 55 procent er fortsat på offentlig forsørgelse, heraf 50 procent på dagpenge.

- At 35 procent af de omskolede er kommet i arbejde er et foreløbigt rigtigt godt resultat. For dem, som endnu ikke har fået arbejde, burde det kun være et spørgsmål om tid. De omskolede medarbejdere har tilegnet sig nye kompetencer og er nu helt klar til job i andre brancher. Der er her tale om attraktive medarbejdere, som virksomhederne kun kan få gavn af i fremtiden. Målet med hele indsatsen var jo netop også, at disse mennesker fik tilført stærke kompetencer for at forbedre deres jobmuligheder. Så nu er det op til virksomhederne at turde investere i den kompetente arbejdskraft, der er til stede, siger Ole Christensen, Kerteminde Byråd.

Lindø-folkenes beskæftigelsesmuligheder er især øget, fordi deres nye kompetencer er målrettet det fremtidige arbejdsmarked. Indsatsen har nemlig været tilrettelagt med udgangspunkt i regionens vækststrategi med fokus på, hvilken arbejdskraft der er behov for fremover.

- Netop på grund af krisen, og fordi omskolingsforløbene først lige er overståede, kan vi endnu ikke se det fulde omfang af effekterne. Men effekterne er for kraftigt opadgående. Det kræver dog, at de ledige fortsat er geografisk mobile og tilpasser sig de faktiske konjunkturforhold i deres søgen efter job. Lige nu kan de måske ikke få job i nærområdet, men er nødt til fx at arbejde i offshore-branchen. Når vi så får gang i de store byggerier i byen, kan de søge arbejde tæt på bopælen igen. De vil stå klar med toptunede kompetencer, og de har fået nyt mod på fremtiden, siger rådmand Peter Rahbæk Juel fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093