23948sdkhjf

Vil styrke eksport af vandteknologi

Ferskvandscentret og EnviDan har underskrevet en rammeaftale, der kan føre til etableringen af et kommercielt innovations- og salgscenter.
Med rammeaftalen vil Ferskvandscentret medvirke til at styrke eksporten af vandteknologi markant. Fokus er især på at tilbyde små og mellemstore virksomheder en stor praktisk, men også professionel håndsrækning omkring afsætningen på eksportmarkedet i Sydøstasien.

- Mange taler om, at danske vandvirksomheder skal gå sammen ud i verden og sælge samlede systemløsninger, men det kræver to ting: At man hjælper virksomhederne til at gå sammen – og at man ude i verden sikrer, at enkeltprojekter vokser til reel eksport for de involverede virksomheder. Begge dele gør vi nu, fortæller Knud Bundgaard, direktør i Ferskvandscentret, som har til huse i Silkeborg.

Både regional og global indsats
Rammeaftalen er den globale del af det samlede projekt ”Vand – fra global udfordring til regional vækst”. Projektet rummer også en regional del, som herhjemme skal etablere samarbejder mellem virksomheder og udvikle nye, samlede løsninger til kommuner og forsyningsselskaber, hvorefter løsningerne så kan eksporteres.

Ferskvandscentret er operatør for projektet, som Region Midtjylland er initiativtager til. Region Midtjylland og EU finansierer den globale del med 3,1 mio. kr.

- Sydøstasien rummer stort potentiale for danske systemer og projekter indenfor vandteknologi, men kun få små og mellemstore virksomheder har haft held til at afsætte produkter og systemer i større omfang. Hvis der havde været et initiativ som dette, da vi startede i Asien, ville det have gjort en stor forskel for os i form af sparet tid og penge, fortæller projektets leder Jens Baadsgaard Pedersen fra EnviDan, der i mange år har solgt vandteknologi på dette interessante marked.

Fælles lokalt innovations- og salgscenter
Projektets første halve år skal afdække, hvad der er de mest effektive salgskanaler i Sydøstasien for danske vandvirksomheder. Konkret skal EnviDan, DHI og Eksportforeningen undersøge mulighederne og betingelserne for oprettelse af et fælles dansk lokalt innovations- og salgscenter eller andre salgskanaler, som så etableres i projektets anden fase.

Et center eller etableringen af andre salgskanaler skal hjælpe virksomhederne med at markedsføre og sælge deres komponenter og produkter og derudover udvikle fælles løsninger, eventuelt sammen med lokale partnere. Projektet vil derved styrke små og mellemstore vandvirksomheders muligheder for at byde ind på store vandprojekter i regionen.

- Vi ser en del vandvirksomheder, der bidrager med delkomponenter ind i større projekter i Sydøstasien. Men de formår ikke at udnytte dette salg til også at være løftestang for yderligere eksport i form af leverancer til systemløsninger. Her vil dette initiativ kunne udgøre den nødvendige, fælles og kommercielle brik, som mangler i puslespillet, forklarer Ulrik Dahl, direktør i Eksportforeningen

Kommerciel erfaring står bag
Valget faldt på konsortiet ledet af EnviDan, fordi det både rummer stor erfaring med at få danske vandvirksomheder ud på eksportmarkederne og stor kommerciel erfaring fra lige netop Sydøstasien. Som eksempel har DHI gennem de seneste 15 år opbygget lokale kontorer i Thailand, Malaysia, Vietnam samt Singapore - sidstnævnte med mere end 200 ansatte.

- Samarbejdet mellem EnviDan, DHI og Eksportforeningen repræsenterer nogle ganske unikke kompetencer og erfaringer, som vil være af stor betydning for, at projektet kan blive nytænkende og virkelig tilføre værdi for danske virksomheder på eksportmarkedet, fortæller direktør Knud Bundgaard, Ferskvandscentret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078