23948sdkhjf

Kinesisk konkurrence tvinger dansk teknologivirksomhed til nedjustering

Fom Technologies nedjusterer nu sine forventninger til 2024. Det oplyser virksomheden i en meddelelse til First North-børsen.

Den københavnske virksomhed er leverandør af slot die coating-maskiner, som bruges ved udforskning og udvikling af nye produkter af materialer, som skal have en særlig egenskab.

Nedjusteringen begrundes i en lav ordreindgang indenfor solcelleforskning i andet kvartal samt forventet usikkerhed om udviklingen indenfor dette segment i de kommende kvartaler.

Derfor forventer Fom Technologies nu en omsætning på 45-60 mio. kr. mod tidligere 65-80 mio. kr. Ebitda forventes nu at lande på -15 til -5 mio. kr. mod tidligere -8 til 2 mio. kr.

- Det europæiske og amerikanske marked for færdigproducerede solcellepaneler har i 2024 været udsat for meget hård konkurrence fra kinesiske solcellepanel-producenter. Denne udvikling har påvirket efterspørgslen efter teknologi og udstyr, der optimerer solcellers ydeevne. For Fom Technologies har det medført dels en lavere forespørgselsgrad samt en længere gennemløbstid fra forespørgsel til ordreafgivelse, skriver Fom Technologies.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094