23948sdkhjf

Plastpris til ung forsker og LM Wind Power

Vinderprojektet er udarbejdet i tæt relation med vindmølleindustrien, og det har sikret Jens Zangenberg Hansen fornem hæder.
Hvert år uddeler Kompositsektionen i Plastindustrien deres Forsknings- og Uddannelses-pris til en talentfuld studerende eller forsker. Denne gang er det Jens Zangenberg Hansen fra DTU Vindenergi, der modtager hæderen for en erhvervs-ph.d. i samarbejde med LM Wind Power. Den 12. juni bliver Jens Zangenberg Hansen officielt hædret til Kompositsektionens årsmøde.

Formålet med Kompositsektionens Forsknings- og Uddannelsespris er at fremme kendskabet og interessen for kompositmaterialer blandt studerende og samtidig styrke samarbejdet med landets uddannelses-institutioner.

- Der var mange meget kvalificerede kandidater til dette års Forsknings- og Uddannelsespris, men der var bred enighed om, at Jens Zangenbergs erhvervsPhD-projekt var i særklasse. Det er et glimrende eksempel på et frugtbart samarbejde mellem kompositbranchen i form af LM Wind Power på den ene side og den akademiske verden i form af DTU Vindenergi på den anden. Derfor glæder jeg mig også meget til Kompositsektionens årsmøde den 12. juni, hvor Jens Zangenberg officielt bliver hyldet og samtidig holder et oplæg om sin erhvervs-ph.d, fortæller Klaus Kamper, der er Kompositsektionens formand.

Udover hæderen har Jens Zangenberg Hansen allerede modtaget sin præmie i form af en rejse til komposit-messen ”JEC Composite show” i Paris tidligere på året.

Et projekt af høj forsknings- og forretningsmæssig værdi
Det er Kompositsektionens bestyrelse, der er ansvarlig for at uddele prisen på baggrund af de indkomne indstillinger. Jens Zangenberg Hansen blev tildelt prisen med følgende begrundelse:

- Jens’ projekt omhandlende "fiber‐arkitektur og udmattelsesbrud" er af enorm høj forskningsværdi af banebrydende karakter, og projektet er allerede nu blevet omtalt i flere anerkendte videnskabelige medier. Endvidere har projektet en meget høj innovativ og anvendelsesmæssig værdi, idet denne forståelse af udmattelsesmekanismerne direkte bliver relateret til de grundlæggende byggesten i kompositmaterialerne, fibre, sizing, resin og ikke mindst laminatarkitekturen og deres indflydelse på kompositlaminaternes ydeevne. Endelig er projektet også kendetegnet ved, at det er lavet i tæt samarbejde med vindmølleindustrien, hvorfor projektet må siges at være yderst relevant og anvendeligt for industrien i et forretningsmæssigt øjemed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.238