- Alle kan lære noget på FoodTech
Rekordstor aktivitet på årets FoodTech, som begynder i morgen, glæder messeleder Klaus Erichsen.
Der er flere aktiviteter på årets FoodTech-messe, end der nogensinde har været. Foto:Tony Brøchner/MCH.
- Det er et godt og positivt signal om, at kurven nu er knækket. Det går langt, men det går fremad igen, siger en tilfreds Klaus Erichsen, projektleder for FoodTech ’14.
Han fortæller, at aktivitetsniveauet i år er større, end det nogensinde har været.
Og på programmet er der tale om gammelkendte aktiviteter som FoodTech Award, der i år overrækkes for ottende gang, når æresgæst og messeprotektor prins Joachim besøger messen. Til Klaus Erichsens tilfredshed er der rekordhøj deltagelse med 40 godkendte produktnyheder.
Nyt blod i branchen
Et helt nyt tiltag er FoodTech Challenge, hvor studerende konkurrerer om at løse udfordringer for store, toneangivende procesvirksomheder. På FoodTech Karrieredag 2014, som foregår torsdag, kan håbefulde jobsøgende komme tættere på branchen.
- Det bliver en dag pakket med ny viden og networking. Studerende, nyuddannede og arbejdssøgende kan møde en række spændende virksomheder inden for fødevarebranchen, lære mere om mulighederne for praktik- og projektforløb, høre om aktuelle jobs, hvilke kompetencer der efterspørges i fremtiden og få feedback omkring fremtidens jobprofiler, siger Klaus Erichsen.
Med temaområdet DemoLab stilles der skarpt på, hvordan branchen kan beskytte sig mod fejl, som kan få alvorlige konsekvenser..
- Fødevaresikkerhed er fortsat på dagsordenen, såvel internt i fødevarevirksomhederne som i offentligheden. Næsten dagligt hører vi om problemer med fødevaresikkerhed i virksomhederne og i forsyningskæden, begrunder han tiltaget.
Udenlandske scoop
Der bliver internationalt perspektiv på branchen, når en kinesisk delegation vil kigge forbi, og så kalder Klaus Erichsen det for et scoop, at man i år kan præsentere en international konference, som finder sted onsdag.
- Den skal fokusere på det enorme pres på verdens resurser og fødevareindustriens behov for at øge produktionen gennem ny teknologi og nye innovative forretningsmodeller. Konferencen understøtter dermed messens tre temaer, som er mere for mindre, fødevaresikkerhed og behovet for øget samarbejde mellem industri og forskning, siger han.
Således mener Klaus Erichsen, at alle kan se frem til at lære noget på årets messe.
- Faktisk kan man godt sige, at et messebesøg er en både billig og effektiv form for efteruddannelse. Bare arbejdsgiverne husker at give deres ansatte konkrete opgaver med hjemmefra, så de ved, hvad de skal gå målrettet efter, siger han.