23948sdkhjf

Millionstøtte til nyt projekt med fokus på underleverandører

Et nyt treårigt projekt om systemklynger skal styrke den danske konkurrencekraft i industrien. Industriens Fond støtter projektet med 7,6 millioner, og udover CIP inkluderer projektet en række eksperter fra Aalborg Universitet, Teknologisk Institut, erhvervslivet og naturligvis Industriens Fond.
Systemklynger er, kort fortalt, et netværk, som består af en eller flere "Systemleverandører", der suppleres af et antal kompetente danske underleverandører således, at systemklyngen udgør et integreret, højeffektivt kompetence- og leveringssystem.

- Vi er selvfølgelig begejstrede for, at Industriens Fond har valgt at støtte realiseringen af en projektidé, vi har barslet med gennem en tid. Med støtten anerkender Industriens Fond behovet for en fokuseret indsats overfor globaliseringsudsatte underleverandører ved at reorganisere og effektivisere de værdiskabende processer. Og vi er da også overbeviste om, at vi i samarbejde med erhvervslivet kan skubbe den danske industri i den rigtige retning, siger lektor Brian Vejrum Wæhrens, som sammen med professor John Johansen fra Center for Industriel Produktion ved Aalborg Universitet har søgt om støtte til projektet fra Industriens Fond.

En katalysator

Idéen er, at systemleverandøren skal medvirke til at løfte små- og mellemstore danske underleverandørvirksomheder ud på det globale marked. Systemklyngen skal ikke alene bidrage til at styrke de små- og mellemstore underleverandørvirksomheder, men ligeledes styrke systemleverandørernes globale konkurrencekraft til gavn for de deltagende virksomheder og det danske samfund som helhed, fortæller Brian Vejrum Wæhrens:

- Det er vores forventning, at projektet bliver katalysator for en øget beskæftigelsesgrad i specielt små- og mellemstore underleverandørvirksomheder og samtidigt kan være medvirkende til at skabe øget eksport via systemleverandørerne, siger lektoren.

To systemklynger

I forbindelse med projektet opbygges to systemklynger - den ene med udgangspunkt i en allerede eksisterende systemklynge inden for apparatindustrien, imens den anden opbygges indenfor fødevareindustrien, hvor begrebet ikke i samme grad er forankret.

Professor John Johansen og lektor Brian Vejrum Wæhrens fra CIP har arbejdet konceptuelt og teoretisk med værdikædekæderelationer gennem en årrække - herunder også mere specifikt systemklynger, og derfor er projektet i denne sammenhæng ikke nyskabende. Men det er det imidlertid i kraft af de involveredes tilgang til projektet.

- Det nyskabende i projektet er vores empiriske tilgang samt vores ambition om at udvikle håndgribelige metoder og fremgangsmåder til at skabe og effektivisere systemklynger. Sideløbende med denne proces dokumenterer vi effekten af systemklyngetankegangen for dansk industri og på den måde tydeliggør vi værdien i vores fælles arbejde, afslutter lektor Brian Vejrum Wæhrens fra Center for Industriel Produktion ved Aalborg Universitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079