23948sdkhjf

Industrien har brug for dygtige og fleksible operatører

Randers Tekniske Skole holdt temaaften om virksomheders krav og forventninger til industrioperatør-uddannelsen.
Den stigende automatisering i industrivirksomheder med brug af robotter og andet højteknologisk udstyr vil i de kommende år blive fremskyndet af manglen på arbejdskraft. De medarbejdere, der er tilbage, har brug for større kvalifikationer, ligesom de skal være fleksible og omstillingsparate i forhold til den moderne teknologi. Den udfordring forsøger Randers Tekniske Skole at leve op til gennem den tværfaglige 1 ½-årige industrioperatør-uddannelse.

Temaaften
For at få et indblik i fremtidens udfordringer og krav til industrioperatører holdt Randers Tekniske Skole onsdag den 22. august en temaaften for lokale virksomheder. 65 personer fra ca. 20 virksomheder deltog i arrangementet.

Underviser og ”ildsjæl” Niels Rasmussen, Randers Tekniske Skole, fortalte om uddannelsen og det arbejde, industrioperatører kan udføre. Med til mødet havde han taget fire industrioperatører, som fortalte hvad de havde fået ud af uddannelsen. De fortalte samstemmende, at den havde været værdifuld - især på det personlige plan.
Uddannelseskonsulent Tanja Bundesen, Industriens Uddannelser, beskæftigede sig i sit indlæg blandt andet med udviklingen af industrioperatøruddannelsen og nævnte, at en efteruddannelse er på vej.

Motiver og involver
Rekrutter med omtanke, motiver, involver og stil krav. Sådan lød nogle af de gode råd fra afgående formand for det lokale uddannelsesudvalg, Tue Buch Kristensen, Wavin, til virksomheder, som har eller overvejer at bruge industrioperatører. Han anbefalede også, at industrioperatør under uddannelsen er med til at forme deres eget praktikforløb.

Production Manager Preben S. Nielsen, Danlind A/S, oplyste, at industrioperatøruddannelsen giver både personlige, almenfaglige og tekniske kvalifikationer. Disse medarbejdere får større organisationsforståelse, bliver bedre til fejlsøgning og kan arbejde på tværs af produktionslinjer. Det gør alt sammen, at industrioperatører kan påtage sig en uformel lederrolle i virksomheden.

Task force
Operational Manager Svend Jensen og tillidsmand Jens Erik Jensen, Bosal-Sekura Industries A/S, fortalte, hvordan deres virksomhed bruger industrioperatører i en såkaldt task force, som flyvende medarbejdere og som tovholdere. Bosal-Sekura, der producerer førerhuse, har 24 selvstyrende grupper, og industrioperatører sikrer bedre kommunikation, bedre koordinering og et bedre produktionsflow.

Deltagerne i arrangementet på Randers Tekniske Skole var ikke enige, om det er dyrt eller ej for virksomheder at lade medarbejdere gennemgå en industrioperatøruddannelse, men der var enighed om, at det lønner sig. Virksomheden får ”nye” medarbejdere tilbage, der strutter af selvtillid og energi, som udviser fleksibilitet og engagement, og som tager et medansvar for virksomheden.

Formand for Randers Tekniske Skole, Søren Sørensen, der afrundede mødet, fremhævede i sin egenskab af både erhvervsmand og bestyrelsesformand industrioperatøruddannelsen som en god investering for virksomhederne. Han efterlyser dog de faglige organisationers opbakning til uddannelsen.

Randers Tekniske Skole optager hold med ca. 16 industrioperatørlærlige to gange årligt. Næste gang den 29. oktober 2007.
Industrioperatørerne fra Randers Tekniske Skole kombinerer både  teori og praksis, og lærer moderne optimeringsværktøjer som LEAN. Fra venstre Gerda Brokholm, Thomas Petersen, Hanne Vestergaard og Ole Mønsted, der alle afslutter uddannelsen den 31. august 2007.

Industrioperatørerne fra Randers Tekniske Skole kombinerer både teori og praksis, og lærer moderne optimeringsværktøjer som LEAN. Fra venstre Gerda Brokholm, Thomas Petersen, Hanne Vestergaard og Ole Mønsted, der alle afslutter uddannelsen den 31. august 2007.

Kilde: Randers Tekniske Skole - http://www.randersts.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079