23948sdkhjf

Faglærte skal efteruddannes målrettet

[i]DI anbefaler, at efteruddannelsen af de faglærte arbejdere målrettes bedre efter virksomhedernes reelle behov.[/i]
ErhvervsBladet skriver i dag, at de korte videregående uddannelser bør laves om og målrettes bedre til virksomhedernes behov. Kun på den måde kan virksomhedernes faglærte medarbejdere få den efteruddannelse, som virksomhederne har hårdt brug for. Sådan lyder budskabet fra Dansk Industri, DI, der netop har gennemført en undersøgelse af udviklingen i beskæftigelsen blandt de faglærte medarbejdere og folk med korte videregående uddannelser.

Resultaterne viser ifølge ErhvervsBladet og DI, at det faglærte personale udgør næsten 40 pct. af beskæftigelsen i Danmark. Derfor er det afgørende, at denne gruppe får et kompetenceløft, der kan være med til at sikre virksomhedernes konkurrenceevne, fremhæver uddannelseskonsulent i DI, Inge Steen Mikkelsen overfor ErhvervsBladet. Hun fremhæver, at hele debatten om at gøre den danske arbejdskraft dygtigere i alt for høj grad er koncentreret om de højtuddannede og spørgsmålet om hvor mange danskere, som gennemfører en universitetsuddannelse. Men det er vigtigt, at de faglærte ikke bliver glemt i den sammenhæng.

- Vi skal have så mange unge som muligt gennem de videregående uddannelser. Men der er faktisk en meget stor gruppe på arbejdsmarkedet, som også kan få øget deres kompetencer. Problemet er, at de korte videregående uddannelser har svært ved at fastholde det praktiske og faglige virksomhedsfokus, som eller i kombination med den teoretiske overbygning matcher godt med de faglærtes forudsætninger og virksomhedernes behov, siger Inge Steen Nielsen i ErhvervsBladet.

DI ønsker derfor, at Folketinget bør tage fat i hele uddannelsessystemet og i langt højere grad begynde at orientere det mod behovene i de mest konkurrenceudsatte virksomheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078