23948sdkhjf

Dansk ingeniørvirksomhed har succes i Vietnam

Skive-virksomheden Phasion Group A/S fik en sidegevinst, da den startede joint-venture produktion i Vietnam. Den har som en af de få danske virksomheder ingen mangel på ingeniører
Den danske virksomhed Phasion Group A/S i Skive er en af de få danske virksomheder, som ikke har problemer med at skaffe ingeniører til den fortsatte udvikling af virksomheden. Gennem sit vietnamesiske joint-venture selskab Viedam i Ho Chi Minh City står vietnamesiske ingeniører i kø for at få ansættelse. Virksomheden er kendt for sin gode personalepolitik, og det rygtes på universiteterne.

- Vi er i den heldige situation, at vi ikke mangler ingeniører. Det er faktisk en ekstra gevinst, efter at vi i 2003 besluttede at indgå joint-venture med en vietnamesisk partner. Fra dag nummer ét var kravet, at personalet skulle have det godt, og at arbejdsforholdene skulle svare til danske standarder. Heldigvis var vores vietnamesiske partner med på tankerne. Og de gode arbejdsforhold betyder nu, at ingeniører står i kø for at få arbejde hos os. Det passer os fint. De er fuldt ud så kvalificerede som de danske, siger Svend Lund, direktør for Phasion Group A/S.

Han er i disse dage i Vietnam, hvor han blandt andet som en af hovedtalerne deltager i en stor konference om virksomheders sociale ansvarlighed, CSR. På konferencen, der er arrangeret af Den Danske Ambassade i Hanoi, drøftes større ansvarlighed og bedre arbejdsmiljø for ansatte i vietnamesiske virksomheder. Vietnam er et udviklingsland, der suger alle indtryk til sig fra den vestlige verden. Repræsentanter for den vietnamesiske regering deltog i konferencen, og den store interesse skal blandt andet ses i lyset af krav fra udlandet om større miljøansvarlighed på de vietnamesiske virksomheder. Den vietnamesiske industri boomer, og det kræver mere ansvarlighed omkring personale og miljø.

Svend Lund startede allerede i 1984 med at finde ud af forholdene i Fjernøsten og undersøge mulighederne for at få produceret værktøjsmaskiner. Han begyndte sine undersøgelser i Kina, men endte i Vietnam, fordi mentaliteten er en anden og mere positiv. Hjemme i Europa blev konkurrencen skærpet. I september 2001 fik Svend Lund kontakt med Vo Cong Hai, der drev en virksomhed med fabrikation af værkstøjsudstyr i Ho Chi Minh City. Svend Lund siger:

- Vi testede flere af de små virksomheder ved at afgive ordrer. Arbejdet fra Vo Cong Hai var godt. Han havde også mandsmod til at modsige os og komme med sin mening. Så det blev ham, der blev vores partner. Vi dannede selskabet Viedam. Vi byggede en fabrik, der i dag beskæftiger 75 medarbejdere i Ho Chi Minh City. I Danmark har vi 80 medarbejdere. Vi er glade for udviklingen. Konkurrencen drev os mere og mere til at producere i Vietnam, og billedet hjemme i Skive ændrede sig til at skabe designs og nyheder. Vi laver også specialmaskiner i Skive, hvor udviklingen af nye maskiner skabes.

Svend Lund slutter:

- Og for at få det her til virke, skal der være ordentlige arbejdsforhold for alle. Det er helt oplagt, at såfremt medarbejderne har det godt, så kan vi også se bedre resultater på bundlinien.

Kilde: Phasion Group

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08