23948sdkhjf

Kun fantasien sætter grænser hos Vestjysk Stålteknik

Vestjysk Stålteknik har netop installeret en maskine til valsning af stål og aluminium i alverdens størrelser og former. "Nu er det er kun fantasien, der sætter grænser", fortæller direktøren til Metal Supply.
Hos Vestjysk Stålteknik sker der noget – hele tiden. Da Metal Supplys nyhedsredaktør fanger direktør Børge Carlsen, er det i en kort pause mellem kundebesøg og besigtigelse af virksomhedens maskiner og robotter. Han har rygende travlt. "Jeg stod lige med hovedet nede i en robot", lyder det i telefonen med smil i stemmen.

Og der er grund til smil hos Vestjysk Stålteknik. Virksomheden har i løbet af få år – fire for at være helt nøjagtigt – formået at slå sit navn fast som specialist i pladebearbejdning samt svejsning i aluminium og alle typer stål; skaffe sig fornemme kunder og samarbejdspartnere samt at opbygge en maskinpark, der konstant følger med kundernes og tidens krav.

I dag har Børge Carlsen travlt med at få færdiginstalleret det nyeste skud på stammen i en maskinpark, der i forvejen rummer maskiner til profilvalsning, robotter til svejsning i aluminium og maskiner til aluminiumsproduktion.

En Faccin fra Tyskland i Vestjylland
Konkrete opgaver fra kunder har medført indkøb af en ny maskine. For at dække et bredere område har Børge Carlsen valgt at investere i en valsemaskine, der kan valse helt ned til 170 mm i diameter. Maskinen er en Faccin - fuldt cnc-styret med fuldautomatisk forbukning.

- Ja, nu kan vi valse helt ned til 170 mm i diameter – det er kun fantasien, der sætter grænserne – vi kan valse ellipse eller firkantet med runde hjørner eller noget helt tredje, fortæller Børge Carlsen, og da Metal Supplys nyhedsredaktør spørger, hvad en sådan maskine kan klare på en dag:

- Et døgn har 24 timer, svarer han finurligt og trækker igen på smilebåndet.

Flad på kant, e-jern og u-jern til en farverig kundekreds
Vestjysk Stålteknik har også specialiseret sig i universal valsning af profiler i både aluminium og rustfrit stål. Her gælder det både flad på kant, hib-profiler, e-jern, firkantet, vinkeljern og u-jern til den forskelligartede kundekreds, der blandt andre tæller J. Hvidtved Larsen i Silkeborg, AL Stålbyg, Alfred Priess og HS Hansen. De nyder alle godt af de kundespecifikke totalløsninger, som Børge Carlsen og hans 19 medarbejdere altid har på lager.

Udover samarbejdet med kundekredsen har Vestjysk Stålteknik også et samarbejde med Jysk Aluminium i Herning om aluminiumsproduktion med svejserobot, to arbejdsstationer og otte ansatte. Her igennem leverer virksomheden aluminium til ABB i Sverige, Indien og Canada.

Fremtiden og Vestjysk Stålteknik
På spørgsmål om fremtiden fortæller Børge Carlsen, at man da selvfølgelig er orienteret mod denne, men at han tidligere kun har ekspanderet i takt med kundernes efterspørgsel – og det har han tænkt sig at blive ved med.

- Vi har i de fire år, vi har eksisteret, kun købt nyt, når kundernes efterspørgsel krævede det, for på den måde at vækste naturligt. Desuden har jeg en grundregel om aldrig at købe brugt – men altid investere i nye maskiner, så vi altid er konkurrencedygtige og kan tilpasse os tidens tand, slutter Børge Carlsen


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078