23948sdkhjf

Nye maskiner til fynske smedeelever

Når Odenses borgmester Jan Boye torsdag indvier nye faciliteter for smede- og industriteknik på Odense Tekniske Skole kommer eleverne blandt andet til at arbejde med maskiner leveret af lokale leverandører.
En af de virksomheder, der har leveret maskiner til skolen, er Fiona Tools. Med 20 års erfaring inden for salg af værktøj og maskiner var Odense-virksomheden et oplagt valg som leverandør af maskiner til de kommende smede og industriteknikere, og for indehaver Steen Andreasen var den en kærkommen chance for at få sat fokus på en række agenturer, han overtog for ca. et halvt år siden – blandt andet på det taiwanske mærke Jesco.

- Vi har leveret en del maskiner til Odense Tekniske Skole. Det var blandt andet 10 konventionelle Jesco-drejebænke, som er et taiwansk mærke. Det er et agentur, jeg har overtaget fra en anden forhandler. Maskinerne er blevet testet af Teknologisk Institut, som fandt frem til, at de faktisk er bedre end lignende europæiske fabrikater - endda til en meget fordelagtig pris, siger Steen Andreasen om Jesco-maskinerne, som han nu er lagerførende i sammen med maskiner fra fx Manford, Perfect, Paragon og Aristech.

Udover de 10 drejebænke har han også leveret en maskinsaks af mærket Ermaksan og en pladevalse af mærket Sahinler. Han vandt ordren i en udbudsrunde, hvor tre-fire andre værktøjsforhandlere også fik ordrer til skolen. For Steen Andreasen var der dog en ekstra krølle ved handelen.

- Som en del af aftalen købte jeg så 80 brugte maskiner fra skolen for at kunne finansiere handelen. Og det var alt fra svejsere og drejebænke til fræsere. Og salget af dem er faktisk gået så godt, at der kun er tre tilbage. Det har ikke været noget problem at sælge dem, netop fordi de kom fra en skole. De var i fornuftig stand, fordi der aldrig er kørt produktion på dem, og så kender folk jo maskinerne, forklarer Steen Andreasen.

Torsdag kan man opleve de mange nye maskiner i aktion, når Odense Tekniske Skole afholder åbent hus i anledning af indvielsen af de nye faciliteter. Arrangementet finder sted på Risingsvej 60, 5000 Odense i tidsrummet 15.00-18.00. Udover indvielsen ved borgmester Jan Boye vil skolens bestyrelsesformand Keld Westring fortælle om visionerne for metaluddannelserne ved Odense Tekniske Skole, og der vil være workshop og demonstration af det nye udstyr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094