23948sdkhjf

Norge overhaler Danmark indenom med vindkraft

Det norske Storting har netop vedtaget en ny klimaaftale, der øger støtten til vindkraft markant. Inden udgangen af 2009 satser Norge på at have firedoblet udbygningen af vindkraft.
Den nye aftale betyder, at Norge vil være CO2 neutral allerede i 2030 i stedet for år 2050, som var det hidtidige mål. Det indebærer, at den norske regering forpligtiger sig til at reducere deres CO2 udledning med 15-17 mio. ton i 2009.

Samtidig med den nye klimaaftale præsenterede den norske energiminister Åslaug Haga også en ny plan, der skal øge farten på udbygningen af vindmøller. I den nærmeste fremtid vil ministeren sætte gang i en ny investeringsrunde til vindkraft, så Norge kan nå målet om at få bygget 3 TWh i løbet af 2009.

- Jeg mener, det er vigtigt, at få hurtigt fremdrift i ny udbygning af vindkraft. Dagens støtteniveau er ikke højt nok, og vi vil derfor øge støtteniveauet, indtil vi får et norsk-svensk marked for grønne certifikater på plads. Vi har Europas bedste vindressourcer, og jeg er optaget af at bruge dem for at sikre med vedvarende energi i tråd med regeringens mål, siger Olie- og energiminister Åslaug Haga i en pressemeddelelse.

I dag er omkring 1 TWh i drift eller under opbygning. For at nå de ambitiøse vindkraft mål, øger den norske regering nu også tilskuddet til vindkraftinvesteringerne. Der skal bruges minimum en halv milliard norske kroner i den kommende tilskudsrunde.

Med den nye aftale overhaler Norge Danmark indenom. Til sammenligning har Danmark i øjeblikket 3.125 MW fordelt på 5.219 vindmøller. De 5.219 vindmøller producerede samlet 7.1TWh i 2007. Det er en hel TWh mere end i 2006.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08