23948sdkhjf

Råvarekommentar: Analytikere spår stigende priser på grundmetaller

Eksperter venter stigende råvarepriser over en længere tidshorisont, men er usikre på, om den vigende amerikanske økonomi kan standse udviklingen.
Råvarepriserne styres i stor udstrækning af konjunkturerne og af størrelsen på lagrene. På trods af uro i den amerikanske økonomi, og for at udviklingen der skal sprede sig til andre markeder, tror analytikere, som svenske DI.se har talt med, på stigende priser.

- Mange har troet, at basemetalpriserne ville få svært ved at stige, når der hersker uro på de finansielle markeder og for konjunkturerne. Men uroen for udbuddet er taget af, siger Pär Melander, ansvarlig for kundehandel med råvarer i Handelsbanken, til DI.se.

Han tror på, at usikkerheden på markedet for aluminium fortsætter i resten af året, men også at priserne på kobber stiger på grund af uroen på det kinesiske marked. Denne uro kan også præge priserne på bly og zink.

Det understøtter kollegaen Niclas Lundquist fra UB Fondkommission. Udover stigende kobberpriser er han overbevist om, at olien forbliver på et højt niveau.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095