23948sdkhjf

Nordjysk jobbank øger kompetence og mobilitet

Nordjylland – og resten af Danmark – må ikke miste ordrer og arbejdspladser som følge af kompetencemæssige flaskehalse og mangel på faglig mobilitet.
Globaliseringens udflagning af metalindustriens traditionelle opgaver i sort stål skal modsvares af produkter med et højere teknologindhold, og det kan udelukkende lade sig gøre, hvis den samlede arbejdsstyrke hele tiden bliver opkvalificeret til nye teknologier og materialer som rustfast stål og aluminium.

Meldingen kommer fra uddannelseskonsulent Henrik Nielsen, Aalborg tekniske skole. Som ankermand i skolens EU-støttede fællesprojekt med Dansk Metal Aalborg, ”Projekt Jernvilje”, kan han dokumentere, at 85 % af de over 300 nyledige nordjyske metalarbejde, som har deltaget i opkvalificeringen, efterfølgende har haft job i mindst tre måneder.

Nu har Jernvilje fået en jobformidlende overbygning, MetalMatch, med en jobbank ikke blot for ledige, men også for beskæftigede metalarbejdere, der gennem opkvalificering og registrering af spidskompetencer holder sig i ”topform” til fremtidige job.

- Sagt helt enkelt handler det om, at matche metalarbejdere med de rette kvalifikationer med konkrete job i metalindustrien. Industrien har gode erfaringer med de medarbejdere, Jernvilje har opkvalificeret og har også store forventninger til, at MetalMatch kan medvirke til en øget faglig mobilitet, siger Henrik Nielsen.

Beskæftigelsen i den nordjyske metalindustri er stabiliseret og som helhed stigende, men der er store udsving. Mange virksomheder ansætter og afskediger i takt med ordrebogens indhold, og når der er spidsbelastning, kniber det med at skaffe det tilstrækkelige antal medarbejdere med de fornødne kompetencer.

Op til årsskiftet var der i Nordjylland udpræget mangel på rørlæggere og CNC operatører, og i Jernviljes jobbank, der nu er blevet til MetalMatch, var der 70 ubesatte job til rørtrådssvejsere i Midtjylland, Esbjerg og Norge.

- Gennem Jernvilje bliver aktivt jobsøgende metalarbejdere testet, opgraderet og certificeret i værkstederne hos Håndværk & Teknik på Aalborg tekniske skole og derefter registreret med de faglige spidskompetencer i jobbanken, siger Henrik Nielsen og fortsætter:

- Det er medarbejdere, vi kan sige god for både fagligt og personligt, inden de kommer ud i virksomhederne i en individuelt aftalt prøveperiode. Metalvirksomhederne skal udelukkende betale gebyr for henvisninger, der fører til job efter prøvetiden, så MetalMatch skaber en vindersituation for alle implicerede parter, slutter han.


Kilde: Aalborg Tekniske Skole. http://www.aats.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094