23948sdkhjf

DMG Mori er på banen med 3D-metalprint

DMG Mori producerer også 3D-metalprintere gennem sit datterselskab Realizer

DMG Mori, en af værktøjsmaskin-verdenens tunge drenge, er på markedet med 3D-metalprintere.

DMG Mori købte i 2013 aktiemajoriteten i det tyske selskab Realizer, som er en pioner inden for 3D-print, eller "selektiv lasersmeltning", SLM, som teknologien kaldes. Så i dag kan DMG Mori tilbyde såvel de kendte fræse- og drejemaskiner som 3D-printere.

Realizer fremstiller 3D-printere, indtil videre i en slags 0-serie, hvor kunderne kan få opfyldt særlige ønsker til maskinerne.

- Det går helt vildt for øjeblikket. Alle er nysgerrige efter den her teknologi, siger Florian Feucht, salgsdirektør hos Realizer.

- Du kan se vores nuværende tilbud som en 0-serie. Vi sælger kun til specielle kunder, som er klar til at gå ind i den udviklingsproces, som vi står midt i. Men senere vil vi annoncere et færdigt produkt, siger han.

To typer købere til Realizer
DMG Mori har valgt at beholde navnet Realizer til printerne, fordi det er et indarbejdet navn.

Realizer oplever, at der især er to forskellige typer købere af firmaets SLM-printere.

- Der er udviklingsafdelinger, som gerne vil have den her additive teknologi til at udvikle deres produkter, og så er der en lang række mellemstore virksomheder, ofte familieejede virksomheder, som bare gerne vil afprøve 3D-print. De har en følelse af, at der sker noget nyt og interessant. Ofte ved de ikke præcis, hvad de skal bruge maskinen til, men de vil gerne opbygge noget viden om 3D-print, siger Florian Feucht.

Lag på lag
SLM-teknologien fungerer på den måde, at der lægges et lag metalpulver ud. Derefter sørger en laser for at smelte pulveret sammen til fast metal i de områder, hvor det ønskes. Derefter lægges det næste lag metalpulver ud, og så fremdeles.

SLM-teknologien blev oprindeligt udviklet på Fraunhoferinstitut for Laserteknologi i Aachen i Tyskland. Realizer er sprunget ud af miljøet omkring instituttet i Aachen.

DMG Mori ejer i forvejen firmaet Sauer, som udfører 3D-print med ved Laser Metal Deposition. Det er en proces, hvor metalpulver bliver blæst ud og omgående smeltet af en laser. Disse maskiner bærer navnet Lasertec.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094