23948sdkhjf

Nordic Overfladebehandling bliver endnu grønnere

Der kan gå sport i at spare, viser erfaringer fra Gelsted. Her har Nordic Overfladebehandling nu fået endnu et bevis på, at miljø og overfladebehandling sagtens kan gå hånd i hånd.
En virksomhed, der galvaniserer og overfladebehandler, kan ikke undgå at arbejde med kemikalier. Medarbejderne håndterer farlige stoffer i dagligdagen, og det ligger direktør for Nordic Overfladebehandling, Lars Nielsen, på sinde, at det foregår på en sikker og tryg måde.

Derfor har virksomheden de sidste tre år udarbejdet grønne regnskaber, og den praksis har man nu udbygget til en egentlig miljøredegørelse.

Mere opmærksom på kemikalierne
- Vi kan bruge miljøredegørelsen i vores markedsføring. Samtidig får vi registreret vores forbrug og kan vælge de mest miljørigtige materialer, siger Lars Nielsen om virksomhedens første Green Network Miljøredegørelse. Nordic Overfladebehandling fik diplom og flag for redegørelsen 15. juni.

- Nu har vi overblik og lægger derfor mere mærke til, hvis forbruget af det ene eller det andet ændrer sig, siger Anne Marie Konradsen, der som miljø- og HR-medarbejder har stået for det praktiske arbejde med redegørelsen.

- Vi er mere opmærksomme på kemikalierne og kan bedre stille krav til leverandørerne om, at vi er ajour med det mest miljørigtige. Kunderne vil jo se dokumentation i dag, tilføjer hun.

Medarbejdere gav hjælpende hånd
Nordic Overfladebehandling blev etableret 1. januar 2006 gennem en fusion af El-Zink A/S i Odense og Gelsted Galvano Industri A/S i Gelsted. De to virksomheder blev samlet i Gelsted.

- Den første store udfordring var at få de to virksomheder til at smelte sammen. Et af midlerne var at invitere alle medarbejderne på ryste-sammen-tur til Mallorca. Et andet var at prioritere arbejdsmiljøet højt. Det endte med en grøn smiley fra Arbejdstilsynet og gav os gejst til at gå videre, fortæller Lars Nielsen..

- Derefter satte vi fokus på forbruget af energi og råvarer. Ikke med henblik på nye investeringer, men for at se, hvor langt vi kunne nå med fornuft og omtanke. Medarbejderne udviste et stort engagement, blandt andet fordi de fik stillet i udsigt, at halvdelen af en opnået besparelse ville blive udbetalt som bonus efter et år. Den taktik gav pote: hver medarbejder fik udbetalt godt 4.000 kr. i bonus, konstaterer Lars Nielsen.

Tjener sig selv ind
Han er ikke i tvivl om, at de timer, der er lagt i redegørelsen, tjener sig ind i det lange løb.

- Medarbejderne har også taget godt imod redegørelsen. Der kommer ideer på bordet og alle gør en indsats, både for miljøet og arbejdsmiljøet. Medarbejderne er jo tæt på og kan se, hvor der kan sættes ind og ske ændringer, tilføjer Anne Marie Konradsen.

- El- og vandforbruget kan vi gøre noget ved her og nu, og det har været vigtigt for os ikke at gabe over for meget i starten. Det er vigtigt, at vi sætter os mål, der kan nås, siger Anne Marie Konradsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11