23948sdkhjf

Fyret MAN Diesel-chef åbner egen virksomhed

Han var chef, men blev fyret for et år siden, da MAN Diesel & Turbo lukkede motorproduktionen og støberiet i Frederikshavn. Nu har han åbnet egen virksomhed, hvor han arbejder med effektiviseringer og forbedringer af virksomheder.
46-årige Flemming Nørgaard er manden bag Haabendal Management, der har base i Østervrå, men opererer i hele landet. Hans filosofi er løbende forbedringer i øjenhøjde. Han serverer enkle løsninger på dansk. Løsninger, som kan implementeres i virksomheden og fungerer i dagligdagen. Det handler ikke mindst om at frigøre de indre værdier.

- Jeg afleverer ikke en rapport på 100 eller 500 sider, når jeg er færdig i virksomheden. Tid er en luksusvare. De chefer, der har tid til at læse så mange sider, har for lidt at lave. Mine løsninger fylder kun én side. Jeg har fokus på, at tingene virker i stedet for, at de skal være flotte og efter bogen, fortæller Flemming Nørgaard.

Hele virksomheden skal forstå forbedringer
Hans løsninger er baseret på egne erfaringer og indsigt fra lean-implementering af store og små enheder inden for blandt andet fødevarebranchen samt jern- og plastindustrien. Ud over MAN Diesel & Turbo har han også en fortid som produktionschef og kvalitetsansvarlig i emballagefirmaet Tetra Pak, hvor han var med til at øge produktiviteten med 50 %.

- Jeg skræddersyer enkle løsninger til virksomheden. Det er vigtigt, at resultaterne kan ses direkte, og man kommer i gang i tide. Effektiviseringer kan planlægges. Det kan besparelser ikke. Derfor er det vigtigt at komme i gang, mens virksomheden er inde i en god gænge. Og så er det altafgørende, at alle led i virksomheden forstår betydningen af de løbende forbedringer. Bestyrelsen, direktionen og mellemlederne klarer det ikke uden ”manden ved maskinen”. Ved alt nyt stiller han sig selv spørgsmålet: Hvad får jeg ud af det? Du skal altså vide, hvad der får et menneske til at virke. Projektet halter ikke i implementeringen, hvis der er skabt en god kultur og tradition med at arbejde med forbedringer hele tiden, mener Flemming Nørgaard.

Vendelboen er uddannet maskinmester og merkonom i personaleledelse. Han er desuden Proces Kaizen Engineer i løbende forbedringer. Kaizen er en betegnelse for måden, hvorpå man ganske simpelt opnår holdbare resultater gennem små, stabile skridt. Fortsætter man stille og roligt med at tage skridt efter skridt, er processen konstant fremadskridende - uden at være anstrengende eller uoverkommelig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078