23948sdkhjf

Forbrugere forlanger forandring

Coop mærker stigende fokus fra kunderne på genanvendelse og håndtering af plastemballage. Den cirkulære plastemballage er et fokusområde for detailhandelsgiganten.

Coop sidder med i ’Forum for cirkulær emballage’, som Magasinet tidligere har omtalt, og detailhandelsgiganten ser meget gerne, at der findes nye veje til at styrke genanvendelse af den plast, der pakker fødevarerne ind.

For forbrugerne ude i supermarkederne har allerede sat de kritiske øjne på plastemballage.

Det fortæller Mathias Hvam, som er CSR-konsulent i Coop og sidder med i det nye forum. Han forklarer, at Coop mærker et stadig stærkere krav fra forbrugerne om, at emballagen minimeres og genanvendes og ikke bare ender på forbrændingsanlægget eller ude i naturen.

- Markedet tager ikke det her skridt fra en dag til den næste, men der er en udvikling, der er i gang. Forbrugerne har en stigende kritisk opmærksomhed på plastemballage, siger Mathias Hvam.

Han er yderst begejstret for bredden i det nye forum, der er nedsat af Plastindustrien.

- Det er vigtigt, at vi begynder at snakke sammen om det her, for hverken emballageproducenterne eller forhandlerne kan løse det her alen. Det kræver brede samarbejder, hvis det her skal lykkes, og der var på det første møde i arbejdsgruppen en enorm positiv stemning. Det er meget positivt, at plastindustrien også selv ønsker at tage fat i det her, siger Mathias Hvam.

Plast er nødvendigt
For Coop er den cirkulære økonomi i dag et fokusområde, og det gælder ikke mindst for plastemballagen, som er en nødvendighed for detailhandlen, når det handler om føde- og kolonialvarer.

Plast har nemlig nogle unikke og beskyttende egenskaber, som ingen andre materialer kan hamle op med. På den måde er emballering i plast også med til at give mindre madspild.

- Coop vil rigtig gerne være mere miljørigtige på emballage-siden, og jeg tror, det handler om, at blive bedre til at tænke affaldshåndteringen ind allerede i design og fremstilling i plasten. Plastindustrien skal sigte efter at producere emballage, som kan genanvendes, og så vil vi meget gerne spille med som dem, der har kontakten til forbrugerne, vi vil gerne gå forrest, siger Mathias Hvam.

Han peger på, at det handler om at blive bedre til cirkulære kredsløb for de materialer vi allerede bruger i dag. Dette kan gøres ved blandt andet at tænke langt mere over sammensætning af plasttyper, der går til en samlet emballage enhed.

- Coop er klar til at stille krav til emballageproducenterne om at gennemføre ændringer på det her område, siger Mathias Hvam.

Læs mere om: coop
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.207