Finanskrisen er forbi - Hannemann har nu kraftig vækst
Med en drøm om at være den foretrukne mekanikpartner for udbydere af automationsløsninger etablerede Palle Hannemann i 2007 Sønderborg-virksomheden Hannemann Engineering. Så kom finanskrisen. Virksomheden kom igennem den med hiv og sving. I dag – 10 år efter - arbejder virksomheden med årlige vækstrater på omkring 30 procent og har sorte tal på bundlinjen. Det skriver den sønderjyske virksomhed i en pressemeddelelse.
- Finanskrisen kom på et tidspunkt, hvor vi havde igangsat et større strategisk forretningsudviklingsprogram. Vi måtte drosle ned, ændre planer og leve med snærende økonomiske bånd. Det var ikke morsomt, men til gengæld lærerigt. Det er nok derfor, vi står, hvor vi gør i dag, siger direktør Palle Hannemann.
Virksomheden begyndte med produktion af rulle- og kædebaner til interne transportløsninger. I dag har selskabet etableret en afdeling i Odense med speciale i projektering og udvikling af mekanisk udstyr til robotbranchen. Det er et tæt samarbejde med Robocluster, Teknologisk Institut, Syddansk Universitet og robotklyngen, der er den direkte årsag til etableringen på Fyn.
Når Hannemann Engineering kom gennem kriseårene skete det, ifølge Palle Hannemann, fordi man differentierede sig og valgte at gå med i en række innovative projekter med blandt andet Mads Clausen Instituttet på Syddansk Universitet og forskningsprojekter med tilknytning til både Innovationsfonden og Syddansk Vækstforum.
Sammen med Erhvervs- og Byggestyrelsen har man deltaget i udvikling af en energirigtig løsning til rydning af miner. I øjeblikket er man sammen med blandt andet Miljø- og Fødevareministeriet med til at etablere et anlæg til produktion af protein- og fedtholdige insektlarver på basis af organisk husholdningsaffald. Målet er at producere 40.000 tons insektmel til mink.
Hannemann Engineerings opgave i de mange projekter er at levere de mekaniske komponenter, som skal anvendes til konstruktion af de specialmaskiner, som projekterne kræver.
For et par år siden blev et spin-off projekt, som Hannemann Engineering havde arbejdet med, skilt ud og omdannet til firmaet Easy Robotics med erhvervsmanden Per Lachenmeier og Syddansk Innovation i ejerkredsen. Selskabets løsninger markedsføres i 13 lande.
I senest offentliggjorte regnskab, 2015/2016, havde Hannemann Engineering et overskud før skat på 0,5 mio. kr.
Hannemann Engineering beskæftiger 11 medarbejdere. Selskabets 10 års fødselsdag markeres med et åbent hus arrangement fredag den 3. november.