23948sdkhjf

Aluminiums-eksperter samles i Danmark

Europæisk stormøde om aluminiumsoverfladevidenskab afholdes i Danmark til maj.

Fra den 27.-30. maj bygges der bro mellem viden og virkelighed på Hotel Marienlyst i Helsingør, som lægger lokaler og udsigt til det ottende Aluminum Surface Science and Technology Symposium.

Der er tale om et europæisk symposium, der siden 1997 har været afholdt i Portugal, Italien, Holland, Frankrig, Tyskland, England og Belgien. Symposiumserien har ifølge arrangørerne været en unik begivenhed inden for aluminiumsvidenskab og teknologi, der bringer industrier, universiteter og forskningsinstitutioner involveret i aluminium sammen. I dag er ASST-symposiet blevet en fælles platform og netværk for aluminiumoverfladevidenskab og -teknologi i Europa.

Fokus på overflader
Symposiets anvendelsesområde omfatter alle aspekter af aluminiumoverfladevidenskab, herunder state-of-the-art overflademodifikationsmetoder og teknologiske fremskridt, karakteriseringsmetoder, præstationsevaluering og industriel procesudvikling.

Der er fokus på industrisektorer som luftfart, bilindustrien, varmevekslere, arkitektur, elektronik, litografi, emballage og nanoteknologi. Derudover vil grønne teknologiløsninger, der anvender aluminium, indgå i ASST 2018-symposiet.

Specifikke områder af interesse for ASST 2018 er blandt andet ekstruderingsprocesser, materialedeformationseffekter, sammenføjningsprocesser, flermaterialesamlinger, våd kemisk overfladebehandling, elektrolytisk behandling, vedhæftning og organiske interaktioner, plasmabaseret overflademodifikation teknologier, korrosions- og beskyttelsesmekanismer, selvhelbredende og andre funktionelle egenskaber ved produkter.

Dansk Materiale Netværk
Fra dansk side er symposiet forankret hos Dansk Materiale Netværk, DMN.

DMN er et innovationsnetværk, som arbejder for at styrke danske virksom­he­ders konkurrenceevne og indtjening gennem innovativ anvendelse af materia­ler og materialeteknologier.

Netværket blev etableret i 2014 som et partnerskab mellem tre eksisterende in­no­vations­netværk - AluCluster, PlastNet og Staal­cen­trum - der alle har stor erfaring med viden­­spredning, matchmaking og pro­jekt­samarbejde.

AluClusters aktiviteter videreføres i DMN-regi under navnet AluNet, PlastNets aktiviter under navnet PlastNet og Staalcentrums aktiviteter under navnet Staal­Net.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079